Honda и Sony показаха електромобил под новата марка Afeela

0501
2023

Sony ще продава разработения си съвместно с Honda електромобил под новата марка Afeela. Пазарният старт е планиран за 2026 г.

Концернът Sony възнамерява да продава разработения си съвместно с Honda автомобил под новата марка Afeela. Общата им фирма представи на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас усъвършенстваната разработка на Vision-S 01. Като сериен автомобил моделът ще се появи първо в Северна Америка през 2026 г.

Sony искаха да изиграят при Afeela козовете си по отношение на изкуствения интелект, развлекателните системи и системите за камери и сензори, заяви шефът на Sony Honda Mobility, Ясухиде Мицуно.

През изминалите години в Лас Вегас Sony показа два прототипа на електромобил с наименованието Vision-S – седан и SUV.

Новият автомобил ни препраща към дизайна на предишната студия, като при задницата напомня доста на Porsche. Автомобилът ще е оборудван с 45 камери и други сензори, например за автоматично движение. Необичаен детайл е дисплеят между предните фарове, който ще показва информация за хората, намиращи се пред автомобила.

Специалистът на тема техника Sony, който присъства с Playstation в бизнеса с видеоигри, като притежава музикална компания и студия в Холивуд, ще се погрижи за развлекателната система в автомобила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин