Honda и Hitachi създават джойнт-венчър за електромобили


8
февр.
2017

Hitachi Automotive Systems, Ltd., и Honda Motor Co., Ltd., обявиха подписаното на 3 февруари съглашение за основаването на джойнт-венчър за разработването, производството и продажбите на двигатели за електрически автомобили. Hitachi Automotive Systems започна да предлага електромотори за моторни превозни средства още през 1999 г. Компанията е снабдявала с тях голям брой японски и световни производители. През същата година Honda лансира първия си хибриден автомобил, Insight, и оттогава се стреми към разширяването на електрическата си гама и подобряването на технологиите за нея.

Целта на сътрудничеството между двете компании е да се използва ноухауто на автомобилния производител и това на доставчика на агрегати и с помощта на тази синергия да се постигне икономическо и технологично предимство. Предвидено е централата на джойнт-венчъра да бъде в Япония, но той да разполага с подразделения в САЩ и в Китай, всяко от тях с производствени и търговски функции.

Паралелно с общите усилия, Hitachi Automotive Systems ще продължи да промотира и да снабдява и други автомобилни производители, докато Honda ще продължи да се фокусира върху глобалното промотиране на електромобилите с мотори от новосъздадената компания, както и с двигателите, произведени от самата автомобилна марка в Япония. Останалите подробности от джойнт-венчъра са още в процес на договаряне между двата производителя.

Още по темата

Card image cap
Идва най-мощният сериен Seat

6
дек.
2016

След стандартния Seat Leon и „наточената“ версия Cupra получава фейслифт. С 300 конски сили тя ще бъде най-мощната серийна модификация на испанската марка

Card image cap
Volvo XC40: първи снимки на малкия шведски SUV

15
сеп.
2017

Volvo лансира нов „стартов“ SUV - XC40. Колата трябва да заложи на лайфстайла повече в сравнение с XC60 и XC90, но ще остане вярна на дизайнерската линия на „батковците“ си

Card image cap
Iveco Daily 4WD All-Road – транспортер за извън пътя

25
юли
2016

Двойно задвижване във всички версии: с Daily 4WD Iveco навлиза на пазара на 4x4-транспортерите и базовите основи за кемпери. Първите ни впечатления.

Card image cap

В последния брой:

Архив >