Honda и Hitachi създават джойнт-венчър за електромобили

0802
2017

Hitachi Automotive Systems, Ltd., и Honda Motor Co., Ltd., обявиха подписаното на 3 февруари съглашение за основаването на джойнт-венчър за разработването, производството и продажбите на двигатели за електрически автомобили. Hitachi Automotive Systems започна да предлага електромотори за моторни превозни средства още през 1999 г. Компанията е снабдявала с тях голям брой японски и световни производители. През същата година Honda лансира първия си хибриден автомобил, Insight, и оттогава се стреми към разширяването на електрическата си гама и подобряването на технологиите за нея.

Целта на сътрудничеството между двете компании е да се използва ноухауто на автомобилния производител и това на доставчика на агрегати и с помощта на тази синергия да се постигне икономическо и технологично предимство. Предвидено е централата на джойнт-венчъра да бъде в Япония, но той да разполага с подразделения в САЩ и в Китай, всяко от тях с производствени и търговски функции.

Паралелно с общите усилия, Hitachi Automotive Systems ще продължи да промотира и да снабдява и други автомобилни производители, докато Honda ще продължи да се фокусира върху глобалното промотиране на електромобилите с мотори от новосъздадената компания, както и с двигателите, произведени от самата автомобилна марка в Япония. Останалите подробности от джойнт-венчъра са още в процес на договаряне между двата производителя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин