Honda започва сътрудничество със Softbank в областта на изкуствения интелект

Проектът ще направи връзката човек – МПС още по-емоционална в шофьорското всекидневие


22
юли
2016

Honda R&D Co., подразделение на Honda Motor Co., Ltd., обяви, че ще си сътрудничи с SoftBank Crop в проект за приложението на „емоционален двигател“, технология от областта на изкуствения интелект, която ще позволи на превозните средства да създават собствени емоции. Така нареченият „емоционален двигател“ (emotion enginge – технология, разработена от cocoro SB Corp., която позволява на машините да създават собствени емоции) ще позволи на автомобилите да „споделят“ различни преживявания със своя шофьор. Технологията е разработена от cocoro SB Corp., част от SoftBank Group Company.

В рамките на общото изследване Honda и Softbank ще се опитат да изградят диалог между емоциите на шофьорите и „чувствата“ на автомобила, анализирани с помощта на различни сензори и камери. Проектът ще направи връзката човек – МПС още по-стойностна в шофьорското всекидневие.

Проектът за това съвместно проучване ще бъде сред отворените инициативи на Honda в областта на технологиите, свързани с изкуствения интелект. По-рано тази година японската компания обяви, че ще открие нова развойна лаборатория в Токио, фокусирана именно в тази област.

Още по темата

Card image cap
София Ауто празнува 15 години

24
февр.
2016

От автомобилния дилър планират различни промоции по повода

Card image cap
Ивайло Гюров зад волана на новия PEUGEOT 308 победи в благотворително рали „Виж ме“

10
окт.
2017

В разгара на рали Мароко, след хеттрик в рали Дакар и убедителна победа в рали Пътят на коприната, автомобили с марката Peugeot се включиха в благотворително рали „Виж ме“ тази събота. Певецът Ивайло Гюров зад волана на новияPeugeot 308 е големият победител в състезанието, в подкрепа на глухонемите деца от училището-пансион „Проф.Дечо Денев“.

Card image cap

В последния брой:

Архив >