Hispano-Suiza Carmen Boulogne: електрическият суперавтомобил от Испания

0503
2020

Hispano-Suiza възкръсна като феникс от пепелта през 2019 г., за да представи електрически хиперавтомобил в ограничена серия, наречен Carmen. Това не е единствената компания, която се бори за позиции в сегмента на електрически модел, струващ милиони – напротив, конкуренцията там става все по-жестока. За да са наложи, Hispano-Suiza залага на малко по-висока ефективност, комбинирана с „ретро-футуристична“ визия.

Представеният онлайн Carmen Boulogne трябва да носи духа на състезателните модели Hispano-Suiza, произведени в началото на 20-те години. Машината използва два електродвигателя (по един за всяко задно колело) и Т-образна 80-киловатчасова литиево-йонна батерия, но инженерите увеличават мощността на системата до 1114 конски сили, а въртящия момент – до 1600 Нм. Boulogne постига максимална скорост 290 км/ч и ускорява от 0 до 100 за под 2,6 сек.

Въглеродните влакна помагат да се компенсира теглото, добавено от батерията, която осигурява достатъчно заряд за пробег до 402 км, а Boulogne гордо подчертава леката си конструкция чрез специалната боя. Освен това тя се откроява от стандартния Carmen благодарение на акцентите с цвят на мед, новите джанти, специфичната за модела интериорна облицовка и тапицерията от Alcantara. Дизайнерите са свалили капаците на задните калници, за да постигнат по-спортен вид. Всеки Boulogne е оборудван с аудиосистема с 6 високоговорителя, както и с 10,1-инчов дисплей за инфоразвлекателната система. Hispano-Suiza планира да произведе общо 19 броя от Carmen, като пакетът Boulogne ще бъде наличен само за 5 от тях.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин