Hennessey направиха пикап с 6 колела и над 1200 к.с.


17
май
2021

Такова нещо може да има само в Щатите: тунинг-специалистите от Hennessey са добавили към RAM TRX две колела и 500 к.с. Резултатът е един чудовищен пикап.

Ако смятате, че разполагащият със 712 к.с. RAM TRX e брутален, то още не сте видели всичко от Hennessey. На базата на RAM тунинг-специалистите от Тексас са направили Mammoth 6×6 – шестколесно чудовище с 1217 к.с. 

7-литров компресорен V8 двигател с 1217 к.с.

Тези 1217 к.с. се осигуряват в Mammoth 6×6 не от 6,2-литров V8 агрегат – за разлика от нормалния Mammoth тук Hennessey са използвали Hellephant-мотора от Mopar. 7-литровият компресорен V8 двигател е серийно с 1000 к.с., като е допълнително оптимизиран от туининг-фирмата. За  добавката в името „6×6“ е удължена товарната повърхност и се монтирана още една ос. Най-задните колела сщо се движат. Другите ъпгрейди са офроуд-колела, офроуд окачване, нови брони, допълнителни фарове и др.

С VelociRaptor 6×6 (Ford F-150 Raptor) Goliath 6×6 (Chevrolet Silverado) от Hennessey вече имат два шестколесни модела в програмата си. За Mammoth 6×6 собственикът на фирмата Джон Хенеси казва, че това е най-лудият му проект. И именно затова го правят. Общо ще бъдат създадени три автомобила, засега не всички са продадени. Може би се дължи и на цената – 1 милион лева.  Засега Mammoth 6×6 е само рендер – ще трябва да почакаме, докато екземплярът бъде произведен.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин