Harley-Davidson FAT BOY дебютира в София


20
окт.
2017

Специално за Автомобилен салон София 2017 вчера пристигна Harley-Davidson FAT BOY. Softail мотоциклетът дойде в класическия цвят Industrial Grey с Milwaukee-Eight 107 V-образен двигател и напълно готов да се запознае с новия си собственик. FAT BOY 107 измина дългия път от САЩ, щата Уисконсин, до София и кацна точно навреме за салона, за да допълни Softail гамата на Harley-Davidson. Мотоциклетът е втората премиера за България и се нарежда достойно до FAT BOB, който бе звездата по време на откриването на щанда в зала 5 на Интер Експо Център на 14 октомври.

FAT BOY е част от напълно обновената Softail гама на Harley-Davidson, представена само преди няколко седмици. Тя е създадена с мотото: „Формата следва функцията, но и двете отговарят пред емоцията“ и продължава 115-годишната история на Harley-Davidson. „Днес клиентите на марката търсят едновременно традиция и последна технология, искат най-доброто от двата свята. Това правят и нашите мотоциклети“, разказват дизайнерите, отговорни за направата на машините Softail 2018.

Новият Milwaukee-Eight двигател бе представен официално миналата година, а днес е сърцето на красивия FAT BOY. Това е деветият Big Twin в историята на марката, идва с повече мощ, създава по-голям комфорт и осигурява повече контрол. Дизайнът му е комбинация от класически Harley-Davidson стил и звук, но с подобрено представяне. Той е запазил класическия 45-градусов ъгъл между цилиндрите с по 4 клапана, които предлагат 50 процента по-добър въздушен поток на входа и изхода в сравнение с предишните поколения. Двата отвора за свещи на всеки цилиндър допринасят за по-бързо запалване. Единичният разпределителен вал с верижно задвижване е по-лек, по-опростен механично и създава по-малко триене и шум. Освен това е балансиран така, че да отнема 75 процента от вибрациите и предлага чудесно усещане на магистрала.

Новодошлият FAT BOY е с капацитет 107 куб.см и 145 Нм въртящ момент, с 13 кг по-лек от предшественика си и много мускулест вид, допълнен от моноблок джантите със 160 мм предна и 240 мм задна гума, ново high performance предно окачване и регулируемо задно. Harley-Davidson го наричат просто “преродена икона”.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >