Harley или Smart Cabrio: волен ездач за 20 хилядарки

Затворените автомобили ви отегчават? Нуждаете се от въздух, за да дишате, обичате малките неща и търсите удоволствие? AUTO BILD има предложение за вас


17
апр.
2017

Неособено впечатляващият на външен вид Smart Brabus Cabrio не е много подходящ за тази роля. Дългият само 2,70 метра мъник обаче може с лекота да паркира пред кафенето – за разлика от повечето автомобили. А 102 к.с. и тегло от 864 кг са предпоставка за прилична динамика. За разлика от нормалната версия вариантът на Brabus превключва по-бързо – с около 20 процента. Все пак амбициозният на тема динамика водач ще бъде малко разочарован.

Въпреки спортния волан и алуминиевите педали в Brabus-Smart нямате усещане за карт

Smart все пак сменя предавките относително бавно. Индиректното му управление също не доставя удоволствие на пътя. Висока каросерия, екстремно малко междуосие – всичко това е перфектно за града, но не и за бързо каране по пътища със завои. Допълнително строго настроената ESP предотвратява всеки опит за динамично шофиране.

Няма нужда да се крие: 3-цилиндровият турбоагрегат се представя по-добре от окачването на мъника

Какво може тогава този Brabus-Smart? При спринта от светофар до светофар разполагащият със 102 к.с. мъник е доста експлозивен. Широки задни колела, разположен в средата ауспух с две тръби, удобен спортен волан. С типичния 3-цилиндров турбозвук „джуджето“ се изстрелва напред: за достигане на 100 км/ч са му нужни 10,2 секунди.

ИЗВОД

Лудост тук са единствено разходите за поддръжка на Harley. Smart си остава изгоден дори и във версия Brabus. И двата модела определено са екзотика със специфични особености. На Smart му липсва динамика, а на Harley – ежедневна пригодност.

Още по темата

Card image cap
Красиви „крака“ за автомобила

21
сеп.
2017

Как да поддържаме джантите, за да запазят своя блясък дълго време?

Card image cap
Най-важните аксесоари за вашата ваканция с кемпер или каравана

6
авг.
2017

Семейство Иванчеви са "професионални" къмпингари от 25 години. Тук разкриват тайните на перфектната отпуска на колела

Card image cap
Cayman на старо: Porsche на половин цена

21
авг.
2017

Да, да признаваме: 35 000 лева са много пари. Но пък срещу тях ще получите истинско Porsche. Тук ще прочетете за какво трябва да внимавате при покупката на Cayman.

Card image cap
Skoda Superb на старо: XXL Passat

17
юни
2017

Автомобилно Kingsize меню на промоция - това предлага първото поколение на Skoda Superb. Който всъщност е удължен Passat

Card image cap

В последния брой:

Архив >