Halcón Falcarto: суперспортистът от GTA

1603
2016
Интериорът е преобразен с кожа, алкантара и карбон.

Интериорът е преобразен с кожа, алкантара и карбон.

Да поиграем на „Познай автомобила”: сещате ли се кое японско спортно купе се крие под тази карбонова „обвивка”? Огледайте внимателно покрива. Сетихте ли се вече? Да, база за ръчно изработения Halcón Falcarto е Nissan 370Z. Като изключим шасито и покрива обаче, от купето не е останало почти нищо.

Falcarto е първият съвместен проект на двама продуценти от Франкфурт. За да се отличава машината значително от 370Z, цялата каросерия е „моделирана” наново от карбон. Сега вече почти нищо не напомня на първообраза й от Япония. По отношение на дизайна Halcón е ориентиран към различни суперспортни коли. Отпред напомня на Mansory Stallone 599 GTB, ръбестите ауспухови тръби насочват към стила на AMG, а дръжките на вратите – към Nissan GT-R. Досетихте ли се, че стоповете идват от Renault Laguna Coupé? Като цяло обаче колата е почти копие на автомобил от играта GTA.

Ръчната 6-степенна трансмисия идва директно от Nissan 370Z.

Ръчната 6-степенна трансмисия идва директно от Nissan 370Z.

Oт Falcarto ще бъдат направени само 25 бройки

Под капака с централен въздухозаборник работи 3,7-литровият 6-цилиндров мотор от 370Z – но с два турбокомпресора, благодарение на които конските сили стават 640! Предлага се и по-мощна версия – S, генерираща 800 „коня”. По отношение на динамичните постижения производителят не дава информация. Falcarto обаче трябва да бъде „достатъчно бърз” – каквото и да означава това. По-важен според Halcón обаче бил ексклузивният характер на машината, която ще бъде направена само в 25 бройки. Затова и не се учудваме, че цената е 640 000 лв. (при Falcarto S – 790 000 лв.).

Halc-n-Falcarto-Vorstellung-1200x800-79c8266c7f9143b9

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин