/ H1st Vision: нова студия на Renault с 20 иновации

H1st Vision: нова студия на Renault с 20 иновации

С H1st Vision Renault иска да покаже физически и виртуално бъдещето на мобилността – това е студия с 20 иновации.

Renault H1st Vision има за цел да ни покаже, какви иновации е приготвила за бъдещето марката. Името е съкращение от „Human First Vision“, тъй като във фокуса е човекът. От Renault са разработили студията съвместно с конгломерат от фирми с гръмкото име „Software République“.

Резултатът, който според Renault  съдържа 20 иновации, представлява един „свързан, физически и виртуален обект „.

H1st има виртуален близнак

Физически и виртуален? Точно така – физическият автомобил има виртуален близнак в дигиталното пространство, в което независими системи комуникират помежду си. По този начин се моделират, визуализират и симулират различните реални случаи на приложение. Над 20 иновации, които според Renault  за защита за пътниците и другите участници в движението, както и оптимизиран пробег на автомобила и по-добро зареждане. поставят човека във фокуса, като сред тях са нов и сигурен биометричен контрол на достъпа, монитор за състоянието на водача и автомобила с различни асистенти, предупреждения за защита на пътниците и другите участници в движението, както и оптимизиран пробег подобрено зареждане на автомобила – разбира се става дума за електромобил.

Батериите ще бъдат по-малки, което ще се отрази благоприятно на теглото и на ефективността. Интелигентна система за мениджмънт ще управлява обратното протичане на тока от батерията към мрежата.

Биометричният контрол на достъпа функционира посредством софтуер, който разпознава стойката на тялото и лицето. Освен това потребителите трябва да оставят данните си и снимка или видео. . Тази система за идентификация трябва да улесни използването на автомобила като кола под наем или за споделено пътуване. 

Автомобилът следи здравословното състояние на водача

Ако седнете във френската студия, то на базата на сензори във волана, предпазния колан и камери ще бъде следено здравословното ви състояние. Така студията ще след пулса ви, дишането и настроението.

Ако H1st установи повишено ниво на стрес, то веднага аватар предлага упражнения за дишането или почивка от шофирането. По време на почивката данните за здравословното състояние биват изпращани в медицински център или на лекар. При спешен случай веднага автоматично се вика линейка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин