GWM Tank 700: китайската Mercedes G-класа се поръчва през Wish

2711
2023

Визия на Brabus, звездно небе и над 520 к.с.: това е GWM Tank 700! Китайският луксозен SUV изглежда като G-класа – и беше разпродаден за 55 секунди!

Китайските автомобили започват да се срещат все по-често не само в родината си, но и в Европа. Марки като BYD, MG и Nio вече не са екзотика, а в Поднебесната империя сякаш всеки ден се появяват нови производители и модели. Една от най-големите китайски автомобилни компании е Great Wall Motor – или съкратено GWM. Тя предлага своите машини и под марки като Ora и Wey.

GWM е избрала марката Tank за офроуд автомобилите си – и сега този бранд има ново предложение. След Tank 300 и Tank 500, наскоро беше представен новият топмодел Tank 700, който подозрително много напомня на Mercedes G-класа. Ръбестите форми вероятно не са избрани случайно, все пак германският всъдеход е легенда, която се радва на огромна популярност по целия свят от десетилетия. Напоследък G-класата беше толкова търсена, че за кратко Mercedes трябваше да замрази поръчките на модела – за да може да отговори на гигантския интерес от страна на клиентите.

Приликата с Mercedes G-класа е най-забележима в задната част.

Китайската „алтернатива“ на „кубчето“ се нарича Tank 700 Hi4-T. Приликите с G-класата в задната част са особено поразителни. Резервната гума, монтирана на петата вратата, както и тесните задни LED светлини са копирани директно от G-класата, докато добавката за предния капак, светлинната лента и спойлерът на покрив сякаш са продукт на Brabus.

Tank 700 е бензинов хибрид с мощност 523 к.с.

По отношение на техническите показатели Tank 700 дори превъзхожда G-класата (с изключение на G 63). Трилитровият V6 битурбо мотор на „китаеца“ бива подпомаган от електромотор и по данни на производителя генерирал максимална мощност 523 к.с. и максимален въртящ момент 850 Нм – предавани към четирите задвижващи колела. Това прави „кубчето от Изтока“ с близо 100 к.с. по-мощно от Mercedes G 500 (422 к.с.).

Откакто Rolls-Royce представи „звездното небе“ в тавана, доста тунинг компании пресъздадоха тази идея.

Както се очаква, интериорът е доста луксозен – един от акцентите е „звездното небе“ а ла Rolls-Royce. На хората в GWM явно не им липсва самочувствие, тъй като според тях отвътре автомобилът по нищо не отстъпвал на луксозните модели със седемцифрени цени!

Разпродаден само за 55 секунди

Между другото, в сравнение с тях, Tank 700 е доста изгоден. Ограничената само до 70 бройки специална серия „Launch Edition“ струва еквивалента на около 180.000 лв. Това са много пари, но все пак – с близо 60.000 лв. по-малко, отколкото за Mercedes G 400 d. При всички положения стратегията на GWM изглежда работи, защото според собственото изявление на компанията лимитираният специален модел бил разпродаден само за 55 секунди!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин