GV70 е новият SUV от среден клас на Genesis

0510
2020

Genesis пуска нов автомобил: с GV70 корейците ще покажат в скоро време своя пети модел. SUV-ът би трябвало да е конкурент на X3

Все още моделната гама на Genesis се състои предимно от благородни седани. Единственият масов модел, който е подходящ за семеен автомобил, е SUV-ът от висок клас GV80. Той скоро ще се сдобие с по-малък брат – GV70. В продължаващия бум на SUV-ове моделът би могъл да се превърне в хит при продажбите. Все още GV70 е маскиран, но все пак можем да различим, че каросерията е със силно динамичен дизайн в сравнение с тази на по-големия му брат. Светлите пространства на каросерията са изтеглени още назад, задницата е по-заоблена, а покривът е а ла Coupé. Видеа от тестовете на пистата Ншрбургринг показват вертикално разположени ауспухови тръби встрани от задната броня. Иначе най-новият модел от гамата на Genesis носи типичните елементи на дизайна на марката като голямата решетка и хоризонтално разделените на две предни и задни светлини. Интересно: в маскировъчното фолио има интегриран QR-код. Ако го сканирате виждайки маскирания прототип, можете да научите повече за самото фолио. Диамантеният мотив на фолиото може би ще бъде използван в някои детайли на дизайна на Genesis.

Относно задвижването все още няма информация. Вероятно GV70 ще получи най-новото поколение двигатели на Genesis: 2,5-литров 4-цилиндров с 300 к.с. и 3-литров V6, който в GV80 мобилизира 380 к.с., а в GV70 може би ще е с по-малко конски сили. Големият дизелов агрегат едва ли ще успее да стигне до седна, но затова пък малкият с работен обем от 2 литра и 4 цилиндъра с 200 к.с. ще го направи. Клиентите ще могат да избират между двойно и задно задвижване, а 8-степенната автоматична трансмисия ще бъде серийна. От Genesis засега не посочват цени – през 2021 GV70 ще се появи на пазара в Южна Корея. От Genesis все още планират нашествие и на европейския пазар – там модел ще бъде алтернатива на X3.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин