Gunther Werks – скок от Porsche към BMW

1608
2023

Всъщност те са познати с преработките си на Porsche – сега специалистите от Gunther Werks са се заели с BMW M3 от поколение E30, с подчертано сдържан външен вид.

Тунинг-специалистите от Gunther Werks, които са познати с работата си по Porsche 911, са се заели с нов проект: BMW M3 E30. Целта е една особено лека, строго лимитирана версия на баварското спортно Coupé.

Неотдавна тунинг-специалистите обявиха, че „легендарната икона ще бъде преработена от специалния отдел GW9 на Gunther Werks“. Освен това бе пусната и снимка на автомобила, която изглеждаше сравнително сдържана за разбиранията на фирмата.

Много карбонови части по E30 M3

Автомобилът на снимката е с комплект алуминиеви джанти Vorsteiner, което не е изненадващо, тъй като и двете фирми са основани от един и същи човек – Петер Нам. Не бе дадена информация за други промени, но с оглед на избора на тагове при публикацията във Facebook – , #powertoweight, #handmade и #limitededition – става ясно, за какво всъщност се касае. Ще бъде използвано солидно количество карбон с цел редуциране на теглото и подобрение на мощността.

Дали от фирмата са решили да се откажат от редовия 4-цилиндров мотор S14? Засега не е ясно. „GW9“ е отделът за допълни аксесоари на Gunther Werks. Досега производството на подмарката се ограничаваше до производство на аеродинамични елементи и декорации от карбон за Porsche 911. Широкообхватно модифицираните Porsche-та се предлагат под лейбъла Gunther Werks, което може би обяснява, защо това E30 M3 изглежда малко по-сдържано.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин