Gumball 3000 2018: от Лондон до Токио

В тазгодишното си издание ралито за богаташи Gumball 3000 преминава през Европа и стига до Страната на изгряващото слънце


19
февр.
2018

И през 2018 в ралито Gumball 3000 (4-12 август) ще се включат много знаменитости със суперспортни автомобили. Стартът ще бъде даден в Лондон, а след това ще се преминава през Шавил във Франция, Цюрих (Швейцария), както и през Милано и Болоня (Италия). Целта пред участниците обаче няма да бъде достигането на точка в Стария континент, а на другия край на света – в Япония. Ралито ще мине през Осака, Киото и Нанао, а финалът на голямото изпитание ще бъде в Токио. През 2018 Gumball 3000 празнува 20-годишния си юбилей. Първото издание на изпитанието, създадено от Максимилън Купър, бизнесмен и автомобилен състезател от Лондон, е през 1999. Тогава той решава да покани приятелите си да направят заедно пътешествие из Европа. По правило състезанието се провежда по маршрут с дължина 3000 мили – оттам идва и името му. Участие по принцип може да вземе всеки, стига да се запише на уебстраницата на събитието и да е в състояние да заплати такса в размер от 30 до 40 хил. евро. За първата стартова позиция се прави наддаване, а събраната сума се дава за благотворителност.

Gumball 3000 е не само забавно рали с олдтаймери, суперспортни автомобили или екзотични коли из Европа, но и събитие, свързано с много партита и съпътстваща шоу програма в „спирките” по маршрута. В проявата са взимали участие много знаменитости, сред които Дейвид Хаселхоф, Люис Хамилтън, рапърът Ексзибит, скейтборд легендата Тони Хоук и др. Всяка година много зрители проявяват интерес към проявата, а отзвукът в социалните мрежи е огромен.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >