GTC4Lusso: Ferrari-то за всеки ден

В Женева Ferrari ще покаже наследника FF. GTC4Lusso ще запази атмосферния V12-мотор и двойното задвижване. Новост са завиващите задни колела!

1102
2016

FF е най-старият модел в актуалната гама на Ferrari. В бъдеще „жребецът” с четири места ще получи името GTC4Lusso. Той ще запази 4х4-задвижването на FF, но ще разполага и със завиващи задни колела.

За задвижването, както и досега, ще се грижи 6,3-литров V12. Атмосферният агрегат в GTC4Lusso ще развива 690 к.с. (при FF – 660 к.с.) и максимален въртящ момент 697 Нм. Така единственият 4-местен представител на марката Ferrari ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 сек и ще развива максимално 335 км/ч. Тези характеристики се дължат и на теглото – 1790 килограма. Съществен акцент за почитателите на високите технологии е модифицираната система на двойното задвижване с електронно контролируем диференциал и завиващи задни колела (за първи път при Ferrari). Предаването на въртящ момент към четирите колела трябва да гарантира, че дори и при лоши метереологични условия клиентите няма да имат проблем с придвижването – най-вече към дестинацията на мечтаната ски-ваканция.

Ново име, нов облик

Новост е и името. FF (Ferrari Four – заради броя на местата и на задвижваните колела) става GTC4Lusso. От една страна, промененото име отдава почит към класическите и невероятно скъпи модели 330 GTC и 250 GT Berlinetta Lusso, а от друга – остава ориентир за това колко пътници могат да пътуват с колата. По отношение на дизайна също е черпен опит от миналото: страничните въздуховоди неслучайно напомнят на 330 GTC. Като цяло GTC4Lusso с новата си предна броня изглежда доста по-агресивно и прилича на F12 tdf. Линията Shooting Brake е малко по-скосена и завършва със спойлер. От Ferrari са увеличили броя на задните светлини от две на четири. В интериора е изграден т.нар. „двоен кокпит” с втори комплект уреди за пътника до водача. Инфотейнмънт системата е модифицирана и разполага с 10,25-инчов дисплей. Воланът на GTC4Lusso е по-удобен за хващане и от Ferrari твърдят, че са подобрили интегрираните в него превключватели за чистачките и мигачите. Към момента италианците не дават информация за цените.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин