GT4: младата ни надежда Влъчков с победа в класа си


29
апр.
2018

Шампионът на България на затворен маршрут в клас Туринг Иван Влъчков спечели първото състезание в класа на аматьорите от първия кръг в сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Мост в Чехия.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, който е в цветовете на българския флаг – бяло-зелено-червено. Иван се класира 3-и на старта в категорията си и 5-и в общото класиране.

При потеглянето Влъчков загуби една позиция и се озова 4-и в своя клас и 6-и в общото подреждане, като Павловец го изпревари. После Иван започна да притиска съперника си. Грешка на пилот в челото позволи на Влъчков да мине с едно място напред – 5-и.

След задължителните спирания в бокса българският пилот се озова на 6-а позиция. В следващите обиколки Иван се справи с Павловец на старт-финалната права. Ттири мину преди края стана инцидент между две автомобила пред Иван и той се изкачи на 4-о място и 2-о в класа.

Нов инцидент между колите пред Иван наложи показването на червен флаг и спиране на състезанието една минута преди изтичането на единия час. Влъчков финишира 5-и и 2-и в своята категория, но първият в класа на Иван – Ханза Овега с Audi R8, бе наказан с 10 секунди за удар със съперник, което направи българския пилот победител.

Запис от състезанието можете да гледате на:

Второто състезание е утре от 15:50 българско време, което можете да гледате на:

Още по темата

Card image cap
Трето място за Hyundai Off-Road Racing Тeam в Баха 500

24
апр.
2016

Състезателният Hyundai Santa Fe T1 премина успешно неравните трасета на румънското офроуд рали

Card image cap
Екипажите на Hyundai Racing Trophy за втори път на международно състезание

21
сеп.
2016

След надпреварата в Сибиу (Румъния) едномарковият шампионат ще участва на рали „Сърбия“

Card image cap

В последния брой:

Архив >