Спорт » GT4: младата ни надежда Влъчков с победа в класа си

GT4: младата ни надежда Влъчков с победа в класа си

2904
2018

Шампионът на България на затворен маршрут в клас Туринг Иван Влъчков спечели първото състезание в класа на аматьорите от първия кръг в сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Мост в Чехия.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, който е в цветовете на българския флаг – бяло-зелено-червено. Иван се класира 3-и на старта в категорията си и 5-и в общото класиране.

При потеглянето Влъчков загуби една позиция и се озова 4-и в своя клас и 6-и в общото подреждане, като Павловец го изпревари. После Иван започна да притиска съперника си. Грешка на пилот в челото позволи на Влъчков да мине с едно място напред – 5-и.

След задължителните спирания в бокса българският пилот се озова на 6-а позиция. В следващите обиколки Иван се справи с Павловец на старт-финалната права. Ттири мину преди края стана инцидент между две автомобила пред Иван и той се изкачи на 4-о място и 2-о в класа.

Нов инцидент между колите пред Иван наложи показването на червен флаг и спиране на състезанието една минута преди изтичането на единия час. Влъчков финишира 5-и и 2-и в своята категория, но първият в класа на Иван – Ханза Овега с Audi R8, бе наказан с 10 секунди за удар със съперник, което направи българския пилот победител.

Запис от състезанието можете да гледате на:

Второто състезание е утре от 15:50 българско време, което можете да гледате на:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин