GT4: младата надежда на българския автомобилзъм Влъчков 3-и в първия старт на Зандвоорт


20
авг.
2017

Иван Влъчков завърши на 3-о място в първото състезание от GT4 в класа на аматьорите на пистата Зандооврт, предпоследен кръг от шампионата. При много тежки условия в квалификацията – проливен дъжд точно преди старта, Влъчков успя да запише 3-о време в класа, а за втората квалификация рискува и излезе със сухи гуми.

Трасето изсъхна и въпреки инцидента с шампиона в Англия Чарли Фаг, при което Иван беше избутан извън трасето, българският пилот успя да се концентрира и да запише 2-о време в класа, само на 0,2 сек след най-бързия Едуард.

В първото състезание Иван беше на първа позиция, но заради наказание – преминаване през бокса заради пресрочване с едва 0,7 сек на минималното време за престой в бокса от 90 секунди, Влъчков получи наказание – минаване през пита, което го свали на 3-а позиция на финала. Първоначално трябваше Иван да потегли 2-и и да се бори за победа в класа си, но впоследствие стана ясно, че заради наказание на Антон ще потегли първи. Антон също беше наказан да влезе в бокса, но не се подчини на организаторите.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >