GT2 RS катастрофира само след два километра

0612
2019

Чистоново Porsche GT2 RS се удря в Opel Zafira – само няколко минути след като водачът е взел колата от търговеца. Причината – спирачките.

Вероятно няма подходящ момент да разбиеш едно Porsche 911 GT2 RS – още по-проблемно става, когато си взел колата за тест. Подобно нещо се случило през ноември в Пенарт, Уелс, когато един човек наел от търговеца на марката чистоновото Porsche и след по-малко от два километра се блъснал в Opel Zafira. Според полицията не било ясно, как се е стигнало до катастрофата, както и кой е виновен. Общо се ударили пет автомобила, нямало сериозно пострадали. Porsche-то пострадало най-много от всички, но не се споменават подробности.

Карбоново-керамичните спирачни апарати още не били загрели

Водачът на автомобила твърдял, че вината е в спирачките – това посочил той пред полицаите. Според информацията от вземането на Porsche-то от търговеца до катастрофата изминали по-малко от пет минути. AUTO BILD предполага, че водачът е надценил действието на спирачките. Спирачните апарати са карбоново-керамични и трябва първо да „загреят“, за да се гарантира оптимално спиране. Изглежда злополучният водач на Porsche GT2 RS не е знаел това.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин