/ GT-PHEV Concept: така Mitsubishi вижда SUV-a на бъдещето

GT-PHEV Concept: така Mitsubishi вижда SUV-a на бъдещето

В Париж ще се състои световната премиера на SUV Mitsubishi GT-PHEV Concept. Този концептуален модел се задвижва от разработената от MMC съвременна хибридна електромобилна система чрез зареждане от контакта с три електромотора. Автомобилът, който е в центъра на щанда на Mitsubishi, е базиран на концепцията за осигуряване на мобилност на големи разстояния.

mitsubishi2Прототипът изразява новия дизайнерски език на „трите рубина“. Мощното присъствие на колата се подсилва от дизайна на предницата, който е базиран на концепцията “Динамичен щит”, предпазващ както хората, така и самия автомобил. Хоризонталните линии в профила демонстрират високия клас на изпълнение и стабилността на автомобила. Интериорът се отличава с хоризонтално арматурно табло, което подсилва усещането за простор и прави по-забележими промените в позицията на автомобила. Заедно с инструменталното табло с висока централна конзола, кокпитът в стил “пилотска кабина” обгръща пътниците и създава атмосфера на спокойствие и сигурност. Елементи от естествена кожа  в цвят, съответстващ на покрива на каросерията, са друг щрих в създаването на елегантен и комфортен интериор.

Хибридната система се състои от батерии с висок капацитет, три мощни електромотора с висока мощност и ефективност, както и двигател, който е създаден специално за PHEV системата и е с подобрени характеристики в режимите на генериране на ел. ток и задвижване на автомобила. Тази комбинация е идеална за осигуряване на необходимите високи характеристики на този “ground tourer”, за да бъде шофирането на големи разстояния комфортно при електрически пробег от 120 км и комбиниран хибриден пробег от 1200 км. Задвижването с три електромотора (един на предната ос и два на задната ос) подобрява значително мобилността в режим на постоянно задвижване на четирите колела и увеличава ефективността на интегрираната система S-AWC (Super All Wheel Control) на MMC за контрол на динамиката, в резултат на което автомобилът се движи още по-стабилно.

С цел да се постигне максимална ефективност и функционалност, в GT-PHEV Concept са приложени най-новите технологични решения за “свързан автомобил”. Тази технология осигурява данни за маршрута, атмосферните условия и състоянието на пътя, получени от информационни мрежи и монтирани в автомобила сензори и камери, благодарение на които може да се контролира прецизно разходът на енергия (напр. ел. енергия и гориво) и да се постигне максимална ефективност на All-Wheel Control системата според конкретните условия на пътя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин