GT-PHEV Concept: така Mitsubishi вижда SUV-a на бъдещето


19
сеп.
2016

В Париж ще се състои световната премиера на SUV Mitsubishi GT-PHEV Concept. Този концептуален модел се задвижва от разработената от MMC съвременна хибридна електромобилна система чрез зареждане от контакта с три електромотора. Автомобилът, който е в центъра на щанда на Mitsubishi, е базиран на концепцията за осигуряване на мобилност на големи разстояния.

mitsubishi2Прототипът изразява новия дизайнерски език на „трите рубина“. Мощното присъствие на колата се подсилва от дизайна на предницата, който е базиран на концепцията “Динамичен щит”, предпазващ както хората, така и самия автомобил. Хоризонталните линии в профила демонстрират високия клас на изпълнение и стабилността на автомобила. Интериорът се отличава с хоризонтално арматурно табло, което подсилва усещането за простор и прави по-забележими промените в позицията на автомобила. Заедно с инструменталното табло с висока централна конзола, кокпитът в стил “пилотска кабина” обгръща пътниците и създава атмосфера на спокойствие и сигурност. Елементи от естествена кожа  в цвят, съответстващ на покрива на каросерията, са друг щрих в създаването на елегантен и комфортен интериор.

Хибридната система се състои от батерии с висок капацитет, три мощни електромотора с висока мощност и ефективност, както и двигател, който е създаден специално за PHEV системата и е с подобрени характеристики в режимите на генериране на ел. ток и задвижване на автомобила. Тази комбинация е идеална за осигуряване на необходимите високи характеристики на този “ground tourer”, за да бъде шофирането на големи разстояния комфортно при електрически пробег от 120 км и комбиниран хибриден пробег от 1200 км. Задвижването с три електромотора (един на предната ос и два на задната ос) подобрява значително мобилността в режим на постоянно задвижване на четирите колела и увеличава ефективността на интегрираната система S-AWC (Super All Wheel Control) на MMC за контрол на динамиката, в резултат на което автомобилът се движи още по-стабилно.

С цел да се постигне максимална ефективност и функционалност, в GT-PHEV Concept са приложени най-новите технологични решения за “свързан автомобил”. Тази технология осигурява данни за маршрута, атмосферните условия и състоянието на пътя, получени от информационни мрежи и монтирани в автомобила сензори и камери, благодарение на които може да се контролира прецизно разходът на енергия (напр. ел. енергия и гориво) и да се постигне максимална ефективност на All-Wheel Control системата според конкретните условия на пътя.

Още по темата

Card image cap
Новият Nissan Leaf дебютира през септември

13
мар.
2017

Новото поколение на японския електромобил трябва да кокурира Opel Ampera-e по пробег

Card image cap
Звездна сигурност за новия Е-клас

28
сеп.
2016

Euro NCAP оцени с максималните пет звезди безопасността на Mercedes E-клас след краштестове. В модела от Щутгарт обаче има още какво да се желае по отношение на серийните асистиращи системи и защитата на пешеходци

Card image cap

В последния брой:

Архив >