GT 4 става най-мощното AMG


6
мар.
2018

Нови земи за Mercedes-AMG: на автомобилния салон в Женева хората от Афалтербах показаха спортен автомобил с четири врати. Досега името на модела бе тайна, но да си признаем не звучи кой знае колко впечатляващо: GT 4 Coupé. Обозначението обаче е единственият скучен елемент в новия Mercedes AMG. Дизайнът е внушителен и типичен за Mercedes. Предницата е доминирана от дълъг преден капак, а калниците са силно издадени встрани. Решетката на радиатора Panamericana ествествено присъства. Иначе GT прилича малко на смесица от фейслифта на S 63 Coupe и CLS 53. Роднинската връзка с AMG GT си личи най-вече по задницата с тесните задни светлини. Освен това задните калници не са толкова изпъкнали, колкото предните.

Моделът на Mercedes-AMG ще се предлага с три степени на мощността: топмоделът GT 63 S изтръгва 639 к.с. и 900 Нм от 4-литровия V8-битурбо агрегат. Базов вариант е GT 53 е редови 6-цилиндров мотор и 435 к.с., като между тях са GT 63 с V8-битурбо мотор и 585 к.с.

Всичките три моторизации ще могат да се поръчват от лятото на 2018 г. и ще се появят на пазара най-рано в края на годината. Засега от Mercedes AMG не дават информация относно цената на модела. AUTO BILD очаква GT 4 да стартира от 260 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >