Groupe PSA стартира производство на респиратори

0204
2020

Докато подсигурява защитата на служителите си чрез система от мерки и дистанционна работа, Groupe PSA избира да помогне на тези, които са на „първа линия“ и работят ежедневно, за да посрещат основните нужди на нашето общество.

Към днешна дата почти 400 000 маски са дарени на болници, спешни службии и местни власти. В същото време медицинските служби на Групата организират дарение на медицинско оборудване (дефибрилатори, комплекти за първа помощ, ръкавици и др.) на болници в Милано, Мадрид и Мюлуз. Free2Move предлага помощта си, като предоставя на болници и медицински специалисти автомобили от своя автомобилен парк в Париж, Мадрид и Лисабон.

Дилърската мрежа на Opel Франция предоставя безвъзмездно автомобили на медицинската общност. Също така, предлага поддръжка на себестойност, за да подпомогне тяхното безпроблемно придвижване. Над 400 автомобила са на разположение.

Следпродажбените и сервизните дейности остават отворени, в зависимост от държавата, за да подсигурят мобилността на медицинския персонал и други клиенти, които най-много се нуждаят от нея. Във Франция 500 дилърства на Peugeot, Citroën, DS и Opel в момента са отворени, за да подсигурят поддръжката и сервизните интервенции на тези клиенти.

В Испания, Groupe PSA и дилърската мрежа спомагат за поддръжката на мобилността на здравните власти, като предоставят автомобили (на територията на страната и на местно ниво във Виго и Сарагоса). В Мароко 50 броя Peugeot 208 ще бъдат дарени на властите.

Използва индустралния си опит

Groupe PSA и 3 френски компании (Air Liquide, Schneider Electric, Valeo) са изправени пред предизвикателството да произведат 10 000 респиратора за 50 дни  

от началото на април до средата на май.

Специализиран уъркшоп ще бъде създаден в завода в Поаси, за да може да произвежда централния блок на респираторите, в условията на засилени предпазни мерки. Доброволци сред служителите на Groupe PSA ще се присъединят към завода Air Liquide в Антони, за да подсилят неговото производство.  

В допълнение към различните дейности, бразилските екипи на Groupe PSA стартираха 3D принтиране на компоненти за „шлемове за лице“, които се използват, за да предпазят медицинските екипи, които са в контакт с пациенти. Тези шлемове ще бъдат дарени на здравните власти.  

Мобилизирана на всички нива, Groupe PSA също така подкрепя местни дейности, по инициатива на своите представителства в зависимост от контекста и нуждите (в Мароко дарение на маски посредством споразумение с местните власти…).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин