Grandland X е първият Plug-in хибрид на Opel


13
май
2019

С Grandland X Hybrid4 Opel представя своя първи Plug-in-хибрид. SUV-ът разполага с 300 к.с. и може да измине 50 километра изцяло на електричесто!

Opel ъсщо стартира електрическа офанзива! Амбициозният план е следният: до 2024 г. всеки модел на марката трябва да бъде електрифициран. Стартът се дава с Grandland X Hybrid4, първият Plug-in-хибрид на Opel! Съгласно WLTP SUV-ът ще може да измине само на електричество до 50 километра.

За да бъде разпознаван новият вариант на Grandland X веднага като Plug-in-модел, Opel са го оборудвали с черен преден капак. Под него работи 1,6-литров турбо агрегат с 200 к.с. Допълнително са инсталирани два електромотора: единият задвижва предните колела чрез 8-степенната автоматична трансмисия, а вторият електромотор е разположен на задната ос. Това означава, че Grandland X е с двойно задвижване. Системната мощност, която посочва Opel, е 300 к.с., а динамичните характеристики на модела още не са известни. Затова пък хората от Рюселсхайм ни информират, че разположената под задните седалки литиево-йонна батерия с капацитет 13,2 кВтч. може да бъде заредена за два часа на уолбокс с 7,4 кВт. Със серийния кабел за зареждане у дома в нормалния контакт процесът трае значително по-дълго.

Още по темата

Card image cap
Новата СХ-5: по-агресивна и по-спортна

16
ное.
2016

Mazda пуска на пазара новия CX-5. Дизайнът на успешния японски SUV е станал по-агресивен, промени има и по техниката

Card image cap
Lego-Porsche за 600 лева (ВИДЕО)

26
апр.
2016

Един от „най-горещите“ автомобили по европейските пътища вече има своя версия от Lego Technik. Играчката Porsche GT3 RS ще се хареса на технократите

Card image cap
Официално: PSA купи Opel за 2,3 милиарда евро

6
мар.
2017

Френският автомобилен концерн PSA се разбра с General Motors (GM) относно покупката на Opel. 1,3 милиарда евро ще плати PSA за Opel, както и още 900 милиона за финансовия бизнес.

Card image cap
Opel на път към високоавтоматизирано управление

19
май
2017

Германският изследователски проектKo-HAF представи междинните резултати от дейността си

Card image cap

В последния брой:

Архив >