Grandland: най-големият SUV на Opel стана още по-голям

2304
2024

Grandland вече е със 17 см по-дълъг – и е разработен в Германия, където ще се произвежда

Леле, колко е голям! Най-обемистият SUV на Opel е пораснал още. Със своята дължина от 4,65 метра новият Grandland е с около 17 сантиметра по-дълъг от своя предшественик. Клиентите ще могат да го поръчат само на двигател с вътрешно горене, като plug-in хибрид и в изцяло електрическа версия.

Grandland е първият модел на Opel, базиран на средната по калибър платформа STLA. Въпреки че в голяма степен използва същата техника като Peugeot 3008, Opel придава особено значение на факта, че SUV-ът е разработен, проектиран и произвеждан в Германия. Затова Grandland има правото да бъде наричан истински Opel.

Футуристично: новият Grandland е първият сериен модел със светеща светкавица на Opel.

И то какъв: дори и без да преглеждате техническите данни, още на пръв поглед ще ви стане ясно, че големият брат на Frontera е истински великан. Grandland номер две е по-дълъг, по-широк и по-висок от своя предшественик, представен през 2017 г., но въпреки това не изглежда „дундест“.

Grandland вероятно ще струва минимум 70.000 лева

По отношение на цената, Grandland вероятно ще бъде позициониран под своя събрат Peugeot 3008. AUTO BILD очаква, че мекият хибрид Grandland ще стартира от около 70.000 лева, а електрическата версия – от около 85.000 лева. За толкова голям автомобил цената изглежда добра – но към момента официална ценова листа няма, затова изнесените стойности са само предполагаеми.

Сериен модел и прототип: приликите с грандиозния Opel Experimental си личат съвсем ясно.

За първи път със светеща емблема на Opel

Дизайнът следва ясни форми – без излишна украса. Разбира се, типичният Opel Vizor ни посреща и в топ SUV-модела. Дизайнерите са заложили няколко специални елемента: емблемата на Opel със светкавицата за първи път при сериен модел е осветена, а новите Intelli-Lux фарове разполагат с над 50 000 пиксела и т.нар. Edge Light. Звучи грандиозно и действително е. Opel изнася светлинен спектакъл и в задната част, където емблемата също свети.

Grandland е с около 17 сантиметра по-дълъг от своя предшественик.

В профил Grandland не изглежда чак толкова впечатляващ. С увеличените размери идват и по-големи джанти/гуми – с размер максимум 20 цола. Освен това Opel умишлено избягва употребата на хром – не само заради визията, но и от гледна точка на устойчивото развитие. В Рюселсхайм наричат ​​този подход Greenovation.

Grandland Electric с пробег от 700 километра

А сега да разгледаме различните видове задвижвания: Opel ще предлага Grandland само на двигател с вътрешно горене (или по-точно – като мек хибрид), като plug-in хибрид и в изцяло електрическа версия. За момента няма официални технически данни, но някои подробности по отношение на техниката вече са ясни.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин