Grande Punto, превърнато в циклоп! (ВИДЕО)

Демоавтомобилът Fiat Grande Punto Cyclops на италианската компания Elettromedia гастролира в България

0604
2016

Когато излиза от завода, всеки автомобил има една основна цел – да се придвижва. Но когато попадне в ръцете на някоя фирма за тунинг и се превърне в шоукар, движението му е последна грижа. Такава е съдбата и на създадения преди няколко години Fiat Grande Punto, използван за демонстрация на продуктите на италианските брандове за car audio Hertz, Audison и Connection. С отворени врати колата постига 150 децибела благодарение на 24 говорителя (от които 4 огромни субуфера) и 5 усилвателя. Много важна част от системата е процесорът за управление на звука Audison bit One. Общата стойност на проекта е над 50 000 евро. Колата посети България, за да бъде представена на дилърска конференция, организирана от „Авител“, един от пионерите в бранша у нас.

00

Grande Punto с 22-цолови джанти?! При демоавтомобилите всичко е възможно....

Grande Punto с 22-цолови джанти?! При демоавтомобилите всичко е възможно….

Fiat-ът е наречен „циклоп“ заради шантаво тунинг решение – огромен отвор в задната част, от който човек може да надникне директно в купето. А там, освен армади от говорители, има и голям монитор, на който се показват картините, уловени от общо четири камери. Липсват ви уредите на арматурното табло? Всъщност те са „изнесени“ на предния капак. Фарове и стопове изобщо няма, да не говорим за регистрация за движение по обществената пътна мрежа. Всъщност пътищата на скоростния лост издават най-добре природата на Punto-то: защото те позволяват активирането само на първа и задна предавка. Те са напълно достатъчни, за да напусне колата ремаркето, теглено от мощен пикап Dodge Ram, и да бъде преместена до „арената“ на своето представяне. Всъщност някои компании за автоозвучаване дори модифицират шоумоделите си до такава степен, че демонтират волана…

„Вчера паркирахме колата преди мол Paradise и след 20 мин полицаите дойдоха, защото бяхме прекалено шумни“, разказа пред AUTO BILD България един от управителите на „Авител“ Емил Наков. Въпреки огромната дандания, която Fiat-ът създава, нито един от минувачите в столичния квартал „Лагера“, където колата беше пусната да посвири, не се оплака – напротив, отвсякъде бяха насочени мобилни телефони за увековечаване на момента на шоуто. За което този автомобил е създаден.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин