Grand Cherokee получи къса база


7
окт.
2021

Дизайнът на новото поколение Grand Cherokee не ни поднесе изненади – още през пролетта, когато Jeep представи версията L. И докато дългата база не е предвидена за Европа, късата ще бъде пусната и на Стария континент. И все пак, имайте предвид, че под „къса“ имаме предвид 4,91 метра (c около 30 см по-малко от L). Това е на нивото на предшественика. Пространството за багаж е увеличено с 40 л до 1068. Съществена стъпка напред е направена при кокпита – защото новият Grand Cherokee изглежда модерен и благороден, с голям дисплей в централната конзола.

Почитателите на офроуд шофирането ще оценят наличието на двойно задвижване, понижаващи предавки и електронен блокаж на диференциала

Клиентите на Стария континент нямат да имат голям избор по отношение на задвижванията: всъщност Jeep разполага с V6- и V8-aгрегати, но тук ще има само 4-цилиндров хибрид със системна мощност 375 к.с. и 637 Нм. Недостатъкът е, че пробегът изцяло на ток ще бъде eдва 40 километра. Във версия Trailhawk Grand Cherokee 4xe ще разполага с двойно задвижване, понижаващи предавки и електронен блокаж на диференциала. Прикаченият товар е 2,72 тона. Продажбите трябва да започнат през лятото на 2022, цените все още не са ясни.

Интериорът вече изглежда значително по-благороден

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин