GR-rrr: наточената линия на Toyota

С „GR“ Toyota ще обозначава спортните версии на масовите си модели. Спортната дивизия предлага модификации на три нива. AUTO BILD има цялата информация!


28
сеп.
2017

Toyota вече има собствена спортна дивизия. С марката „GR“ Toyota превъща обикновените си серийни модели в бегачки. Съкращението “GR” означава GAZOO Racing и спортните модификации се предлагат за Prius, Harrier, Mark X, Voxy и Noah – за начало само на японския пазар. Линията със сигурност ще се продава и извън Япония; Европа може да бъде пазарът на спортните „японци“.

Лимитираната специална версия на Yaris „GRMN“ беше пусната в Европа и беше продадена в рамките на 24 часа. Това е добър знак, че Toyota ще има пазар и в Европа. Gazoo Racing предлага тунинг в 3 нива. “GR Sport” е най-ниското ниво на преработка, при което промените са само по външността. Оборудването “GR- Series” включва и технически промени, например различна ауспухова система и по-добри спирачки. Най-високото ниво “GRMN” е пълна преработка на автомобила. Тук и двигателят е модифициран. Toyota планира да направи специален център и мрежа от дилъри в Япония.

Toyota GT86 GR: При преработката спортният автомобил получава амортисьори от Sachs, спортни седалки Recaro, шпер диференциал, алуминиеви джанти. Няма промени по двигателя.

Toyota Prius GR: Хибридът ще бъде само оптично променен. Освен по външността, моделът получава промени по шасито, алуминиеви джанти и кожена топка на скоростния лост.

 

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин