Goodyear CityCube: концептуалната гума със сензорна технология

Тя е предназначена за новия концептуален автомобил на Toyota

0903
2017

Goodyear представи на автомобилното изложение в Женева най-новата си концептуална гума CityCube, проектирана за концептуалния автомобил Toyota i-TRIL. Благодарение на напредналата си сензорна технология и уникалния дизайн на протектора CityCube може да идентифицира различни пътни условия и да прехвърли информацията към автомобила, подкрепяйки напредналата технология за предотвратяване на сбъсък.

Наклонът на предните колела на Toyota i-TRIL вдъхнови дизайнерите на Goodyear да мислят за дизайн на мотоциклетни гуми. Резултатът е висока и тясна предна гума с уникален обърнат V-образен дизайн на вътрешната и външна страна и по-широка задна гума с асиметричен дизайн. Тесните и високи предни гуми с обратна посока са предназначени за накланящите се предни колела и са вдъхновени от симетричния дизайн на мотоциклетните гуми. Това помага за повишаване на безопасността по време на шофиране и за отвеждане на водата към по-голямата задна гума, осигурявайки повече сцепление. Задната гума има асиметричен дизайн и усилена вътрешна страна за по-голяма стабилност в завой.

Goodyear също така представи и дизайна на новата цветна холограма Texture на страницата, която допринася за уникалния премиум външен вид. Пригодена да отговори на взискателните изисквания на Toyota, CityCube е проектирана с оптимално тегло и ниско съпротивление при търкаляне, което е важна характеристика за бъдещите електрически автомобили. Гумата CityCube също така има по-малък обем на каналите, което осигурява по-дълъг пробег и намалява нивата на шум, водейки до по-добър градски живот.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин