Goodyear разкри технологиите, вложени в новата зимна гума за SUV-ове


28
окт.
2016

Goodyear представя нова гума за SUV-ове: UltraGrip Performance SUV Gen-1. Този тип автомобили повишават увереността на шофьорите заради по-високата си позиция на седене. Независимо от това, тези превозни средства са по-тежки и центърът им на тежест е по-високо от тoзи на леките автомобили. В резултат на това силите, упражнявани върху гумата, са по-силни, правейки спирането и управлението още по-голямо предизвикателство. Един парадокс, за който Goodyear има решение. Вижте най-важните технологии, вложени в новата гума.

  1. Подвижните ламели и дизайн на протектора

За да се балансира по-високото натоварване (или тегло) на превозното средство, гумата трябва да е по-твърда. Тази по-голяма твърдост на блоковете на гумата подобрява управляемостта на сухи пътища. Въпреки сковаността, обаче, блоковете остават гъвкави (поради специалния дизайн на ламелите) и така подобряват сцеплението на сняг.

Технологии: 3D BIS (система за заключване на блоковете)

Предимства: по-добър баланс между суха настилка и управление на сняг

 

  1. Оптимизиране на грайфера за SUV

Блоковете на гумата са под наклон, а не прави, както преди. Това подобрява сцеплението на сняг

Предимства: По-добро спиране и сцепление на заснежени и заледени настилки.

3.Оптимален контакт с пътната настилка

Тъй като превозното средство е по-тежко, натоварването на гумата е по-високо. С цел да се работи срещу тези по-големи сили, ширината на гумата („отпечатък“) е увеличен в сравнение с предшественика й. По-големият отпечатък означава повече контактна повърхност, която подобрява стабилността.

Технологии: ActiveGrip

Предимства: Засилено сцепление и спирачна ефективност

 

  1. Индикатор за представяне на протектора

По време на целия живот на гумата символът за сняг, проектиран върху гумата, постепенно изчезва. След като се изтрие напълно, гумата трябва да се смени, за да се осигури оптимално представяне в зимни условия.

Технологии: TOP Indicator

Предимства: Позволява на водача да сменя гумите в точния момент, за да гарантира оптимално представяне.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин