Goodyear основава нов авто-кампус в Люксембург

Компанията влиза в съдружие с правителството на Люксембург за изграждането на кампуса

2403
2016

Goodyear заедно с правителството на Люксембург и IEE обявиха плановете си за изграждането на нов авто-кампус, посветен на иновациите. Люксембургският кампус ще бъде уникална зона за изследване и развитие, която ще осигурява оборудване за компании, които работят в сферата техническите иновации за автомобилния сектор.

„Създаването на авто-кампуса ще насърчи растежа на бизнеса в рамките на европейския автомобилен сектор за Goodyear, нейните партньори в кампуса и държавата Люксембург като цяло. Като един от основателите и една от първите компании, които ще изградят свои съоражения в кампуса, Goodyear очаква с нетърпение да си сътрудничи с други прогресивни фирми в сферата на проектирането, тестването и създаването на нови концепции“, заяви Жан-Клод Кин, председател на Goodyear за Европа, Близкия Изток и Африка.

Той добави: „Високите постижения в иновациите са основен елемент от стратегията на Goodyear. Компанията възприемаше философията на отворените иновации по целия свят в продължение на много години. Сега ние ще я разширим допълнително, като се присъединим към авто-кампуса. По този начин Goodyear продължава да играе активна роля в развитието на бъдещата икономика на Люксембург.

Етиен Шнайдер, Министър на икономиката на Люксембург коментира: „Авто-кампусът в Люксембург ще осигури оборудване, услуги, нови инструменти и инфраструктура на специалистите от автомобилния сектор, за да запазят динамиката на развитието на постоянно еволюиращия  пазар, следователно така ще запазят и тяхната иновативност и конкурентноспособност.“

Работейки в тази най-нова среда, авто-кампусът ще ускори приносa на Goodyear за бъдещите мобилни решения и постигането на интелигентни продукти и услуги, които да предвиждат нуждите на клиентите и потребителите.

Goodyear има силна връзка с Люксембург. През последните почти 70 години присъствието на компанията нарасна от един завод за гуми до три съоражения, тестови полета, лаборатории, логистични центрове и глобален център за иновации. Новото съоражение на Goodyear в кампуса ще бъде дом на 1500 служители, включително на около 1000 учени, инженери и техници от центъра за иновации, както и от регионалните и глобалните центрове, базирани в момента в Люксембург. Кампусът ще бъде разположен на мястото на бившия завод за кабели на Goodyear в Бисен. Земята ще бъде продадена на правителството на Люксембург.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин