Golf GTI Clubsport: най-добрият Club в града!

2804
2021

КЪДЕ БЯХ В НОЩТА между петък и понеделник? Има въпроси, на които трябва дълго да даваш отговори, за да ти повярват. Най-често ти липсва споменът. Петък при Шмидс на Шпилбуденплац винаги имаше караоке, отпред пеещите, отзад ние, с големи халби светло пиво в ръка. По онова време, когато прегръдките и целувките бяха нещо нормално, а в 23 часа не гасяха лампите.

Кокпитът – всичко е дигитално! При амбиентното осветление можете да настройвате цветовете и силата на осветяване

Сега един Golf в сив цвят а ла повърхността на Луната паркира пред заведението „Шмидс“, двигателят работи, а амбиентното осветление е като в дискотека. Усещаш онова трептене в десния крак, сякаш отпред бутала танцуват пого, при отнемане на газта се чува превъзходен гръм, сякаш диджеят издава непристойни звуци по микрофона. Колко ми липсва сега този екстаз! Добре дошъл, нов Golf GTI Clubsport. На това място вдигаме чаша и казваме: толкова нахално дрезгав и толкова секси си представяхме нормалния GTI. Нека се обединим около едно мнение: всички ние го наричаме „Golf-а с 245 к.с.“; за последно имахме такъв в гаража на AUTO BILD, бял на цвят, на пръв поглед и като 3-цилиндровия TSI, като единствено надписът GTI и ауспуховите тръби го издават.
Clubsport също има две ауспухови тръби, но те са овални и доста големи. Със супер GTI-то обаче трябва да внимавате, тъй като ако някой ви пъхне бутилка бира в ауспуха, при потегляне и даване на газ можете да я изстреляте като ракета. А ние казахме ли ви вече как да накарате Clubsport да трещи? Натиснете a) бутона „режим“ между вентилационните отвори в редуцирания кокпит, после изберете б) спортния режим. Сега се движете с 50 км/ч на трета предавка и натиснете в) с левия пръст лостчето, за да превключите на по-ниска предавка. Отзад от Golf ще се чуе гръм и свистене, а ние го обожаваме заради тези програмирани детонации.

Само не ме обвинявайте в позьорство! И ако все пак го направите… Вижте и тази готина състезателна ивица

Ей, Audi: вашият S3 не е толкова шумен! 300 к.с. от 2-литров 4-цилиндров мотор, 400 Нм максимален въртящ момент, предно, а не както при S3 двойно задвижване. Разбира се, че не ви е необходима чак толкова голяма мощност – както в клуба не ви е необходимо да изпиете 3 рома с кола, за да сте в настроение. Но пък помага. Апропо кола. Вземаме една с много кофеин. А след това паркираме GTI пред „Зилберзак“, това култово малко заведение, което винаги е толкова претъпкано, че вътре не може да ти се случи да паднеш дори и ако си пиян. Поставяме колата върху мобилния барплот, а всъщност хората от VW са експериментирали в продължение на две години върху това задно крило, за да постигнат оптимална аеродинамика. И наистина този елемент изглежда доста здрав. Як е и сивият лак (срещу доплащане, безплатен е белият), яка е и състезателната лента на предните врати. Размисли, размисли – през 70-те години Golf I GTI също имаше такива – целта бе хората отстрани да забележат, че отпред работят 110 „коня“, или с 60 повече от в GL на чичо Клаус. И след като вече стигнахме до външния вид. Хората от VW не са променили много в сравнение с „Golf-а с 245 к.с.“. Задно крило, ленти отстрани, XXL ауспухови накрайници. Но именно това са съставките, отличаващи GTI от Golf.

Шотландско каре? Не, Clubsport има пилотски седалки с мотив като на предната решетка. Както и много червено!

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин