Golf 2 GTI Edition One на 53 000 км за продан

2410
2019

Употребяваните Golf 2 GTI бяха много изгодни дълго време. Ето защо те често бяха тунинговани и прегрявани. В този случай обаче става въпрос за нещо много специално: GTI в рядката специална версия Edition One, който идва от частна от колекция и от 2005 е дерегистриран. Именно това разкрива защо пробегът на автомобила е само 53 000 км!

Екзотичната модификация Edition One се предлага от 1989 до 1991 като GTI 8V, GTI 16V и G60. Общо от нея са произведени около 12 000 бройки. При предлагания екземпляр става въпрос за GTI 8V със 107 к.с. от 1990 г. Отвън Edition One се различава от стандартния GTI по боята „перла“ в цвят Dark Burgundy, липсата на черна рамка около радиаторната решетка и по емблемите Wolfsburg Edition в калниците. Освен това всички Edition One притежават същите раздувки на калниците като G60, двукомпонентни алуминиеви джанти BBS в размер 15 цола, тъмни задни светлини и бели предни мигачи. Отвътре откриваме кожа по волана, по топката на скоростния лост (при този екземпляр вече не е оригинална) и по лоста на ръчната спирачка, както и спортни седалки Recaro и тапицерия в син цвят Mauritius.

Съгласно данните от обявата в Интернет по колата не са правени никакви заварки, няма и ръжда и в момента е при третия си собственик. Автомобилът е обслужван редовно и е минавал на прегледи за техническото състояние – въпреки че от 2005 няма регистрация. Според търговеца само преди година са сменени ангренажният ремък с водната помпа, спирачните дискове, лагерите на главините, биалетките и стабилизиращите щанги. За съжаление обаче пробегът от 53 000 км е недоказуем, тъй като липсва сервизна книжка. Според продавача обаче километражът не е манипулиран – и затова цената е доста „дебела“ – 12 990 евро (ок. 26 000 лв.). В интерес на истината, сравнимите Golf 2 GTI се търгуват горе-долу за толкова. И се очаква цената им да расте – което важи с особена сила за специални версии като Edition One.

ПОТЪРСЕТЕ ОЩЕ GOLF 2 В НАШАТА ИНТЕРНЕТ БОРСА

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин