Golf с 400 к.с. за 60 000 лв.

1203
2020

Искрящо-син, компактен и много мощен: в Дрезден, Германия за продажба е обявен малко каран VW Golf R с тунинг от 400 к.с. на Abt.

VW Golf 7 R притежава достатъчна мощност и серийно – 2-литровият TSI мотор има 300 к.с. Тунинг-специалистите от Abt вдигат мощността на впечатляващите 400 к.с. Именно такъв VW Golf R от 2016 г. с пакет за мощността на Abt е обявен за продажба в Дрезден. Предлаганият модел е с пробег от 55 227 километра, не е катастрофирал и е с изрядно попълнена сервизна книжка. Цената му е малко под 60 000 лв.

С голямата си гама от двигатели, Golf 7 носи класическите добродетели на Golf. Качествата на всестранен талант са налице, вариантите на модела са многообразни, при това седмото поколение на модела е по-просторно и по-рафинирано в техническо отношение от предшествениците си. Седалките и комфортното окачване глезят пътниците на борда. Водачът пък се радва на помощ от голям брой асистенти. Някои притежатели на Golf 7 обаче се оплакват от теч на вода през панорамните покриви: моделът от продължителния тест на AUTO BILD също имаше теч в пространството за краката – причината бе неправилно положен маркуч за конденза на климатичната инсталация. Трансмисиите с два съединителя също са проблемни. Сервизни акции за Golf 7 имаше заради течове от тръбопроводите на горивото, чупещи се корпуси на лагера на главината, прекъсване на осветлението и дефектни изхвърлящи заряди на въздушните възглавници.  Иначе като цяло TÜV са доволни от седмото поколение на Golf.

В спортно отношение този VW наистина има какво да покаже

Инженерите на VW са направили VW Golf 7 R доста спортен: мощният 4-цилиндров агрегат задвижва първоначално предните колела. Когато сензорите съобщят за загуба на сцепление на задната ос, тогава халдекс-съединителят на двойното задвижване 4Motion праща необходимата сила назад. Електронният блокаж спира вътрешното за завоя колело при висока скорост в завоите. С прогресивното управление Golf R достига след 2,1 завъртания на волана до крайно положение. Голямата сила на VW е неговата балансираност. Комбинацията от окачване и гуми осигуряват стабилна позиция на пътя. В режим на движение „Race“ пружините и амортисьорите стават по-стегнати, а реакцията на педала на газта е по-бърза. Когато отприщите R, той ускорява почти като Porsche. Когато на борда има и автоматична трансмисия с два съединителя, настройката на автомобила е такава, че Golf 7 R ускорява бързо и звучи превъзходно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин