/ Golf получава серийно въздушна възглавница между предните седалки

Golf получава серийно въздушна възглавница между предните седалки

1410
2022

Volkswagen oтново получи върховата оценка от пет звезди за Golf в краштеста на Euro NCAP. Хитовият компактен модел от Волфсбург заслужи много високи оценки във всички категории. Най-вече при защитата на пешеходци, деца и особено уязвими участници в движението Golf се представи изключително убедително.

В серийното оборудване на автомобила вече влиза въздушна възглавница между предните седалки. При странични удари тя предотвратява контакт между главите на шофьора и пасажера отпред. Допълнително сигурността повишава и сериен обтегач на долната част на коланите отпред. Така в категория „Защита за възрастни“ компактният модел постигна резултат от 88% от всички възможни точки. С един процент по-ниско е постижението за „Защита за деца“. По отношение на асистиращите системи Golf заслужи 79% от максималния възможен резултат преди всичко заради добрата работа на асистента за автоматично спиране (АЕВ) при наличие на други автомобили, както и на системата за следене на умората и асистента за маневриране с цел избягване на ПТП.

Високите оценки в тестовете на Euro NCAP са най-доброто доказателство за ангажираността на Volkswagen по отношение на безопасността: през март 2022 ID.5, Polo и Taigo бяха отличени с пет звезди. Преди това, през април 2021 – ID.4, а компактният ID.3 – през октомври 2020, също заслужиха най-високия резултат. А през 2019 освен Golf и T-Cross също получи пет звезди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин