GMC Sierra HD Denali Ultimate – внушителният

1110
2022

XXL-пикапът може да тегли до 16 тона

Още обикновените американски пикапи като Ford F-150 могат да теглят немалки товари. Ако обаче трябва да транспортирате строителни машини, ви е необходим по-як пикап. Нещо от сорта на освежения GMC Sierra Heavy Duty. През 2024 г. моделът ще се появи с нова вариант на оборудване. Топверсията ще бъде Denali Ultimate. Обновената Sierra HD ще получи актуализирана предница с нови фарове. Всяко ниво на оборудване има собствена визия на радиаторната решетка. Впечатления прави гигантският ѝ размер, в сравнение с който „бъбреците” на BMW M3 и M4 изглеждат доста скромно. Предлагат се шест нови цвята на каросерията: Titanium Rush Metallic, Sterling Metallic, Volcanic Red Tintcoat, Redwood Metallic, Meteorite Metallic и Downpour Metallic.

Вътрешното пространство на актуализирания пикап също е с някои подобрения. Нов монитор на инфотейнмънт системата с диагонал от 13,4 инча доминира на централната конзола. Той поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Дисплеят за комбиниранте уреди е с размер 12,3 инча. GMC твърди, че се предлагат и „още по-премиум материали“ за интериора.

Опциите за задвижването на Sierra Heavy Duty 2024 са същите като тези на неотдавна представения Chevrolet Silverado HD. 6,6-литровият Duramax-V8-турбодизелови агрегат разполага с 470 к.с. и 1.322 нютонметра максимален въртящ момент. Другата опция е 6,6-литров V8 бензинов двигател, който предлага 401 к.с. и 629 Нм.  И двата двигателя са комбинирани с 10-степенна автоматична трансмисия Allison. Предлагат се конфигурации със задно и двойно задвижване.

GMC превръща актуализираната Sierra HD в още по-компетентна машина за тегнете. Ъпгрейдната версия на Transparent Trailer View System функционира и със седлови ремаркета. Освен това системата  Trailer Side Blind Zone Alert може да наблюдава зоната около ремаркето. Интегриран кантар следи за това, автомобилът и ремаркето да не превишават общото допустимо тегло. Усъвършенстваният адаптивен темпомат взема предвид при теглене допълнителното въздушно съпротивление и удължения спирачен път.

Новият Denali Ultimate се познава по тъмния хром а ла Дарт Вейдър. Джантите му са 20-цолови, а пикапът е оборудван със заден капак MultiPro и електрически регулиращи се странични стъпала.

Във вътрешното пространство на Denali Ultimate има изцяло кожена тапицерия с цвят Alpine Umber и тъмни дървени апликации.  Таванът и части от колоните са от микрофазер.

Оборудването на топмодела включва 16-степенно електрически регулиращи се предни седалки с функция за масаж. Аудиосистемата е с 12 високоговорителя на Bose. Други характерни части на оборудването са камера за заден ход, 15-инчов Head-up-дисплей и електрически плъзгащ се покрив.

Доставките на освежената GMC Sierra HD 2024 ще стартират в Щатите през първото тримесечие на 2023 г. AT4X ще бъде включен в програмата по-късно през 2023 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин