GM Powertrain става General Motors Global Propulsion Systems


18
февр.
2016

Компанията-майка на Opel General Motors официално ще преименува центровете си за разработка на двигатели и трансмисии от GM Powertrain на GM Global Propulsion Systems, което отразява тенденциите в индустрията и еволюцията й през годините. Европейските инженерни центрове се намират в Рюселсхайм и в Торино. Те ще се казват съответно GM Global Propulsion Systems – Rüsselsheim Engineering Center и GM Global Propulsion Systems – Turin Engineering Center.

“Новото име е още една стъпка по пътя към преобразяването на транспорта и мобилността,” каза Марк Рюс, Изпълнителен вицепрезидент по глобалното разработване на продуктите. “Името Global Propulsion Systems дава по-добра представа за това какво разработваме и предлагаме на клиентите си: една невероятно широка и разнообразна гама, простираща се от високотехнологичните 3-цилиндрови бензинови двигатели до горивните клетки, електрически системи и 6- и 8-степенни трансмисии.”

В Global Propulsion Systems на GM работят над 8600 души, които конструират, разработват, проектират и произвеждат цялото свързано с двигателите оборудване и механизми за GM в целия свят. Понастоящем около 2500 експерти са назначени в европейските центрове в Рюселсхайм и Торино.

Според Кристиан Мюлер, Вицепрезидент GM Global Propulsion Systems за Европа, “Отдавна отмина времето, когато всичко, от което се нуждаеше един автомобил, беше бензинов двигател и трансмисия. Днес мобилността е с ключово значение и клиентите търсят безпрецедентна интеграция на технологиите, която изисква безпрецедентен инженеринг и партньорство с доставчиците. Промяната на името отразява новото и по-голямо разнообразие на задвижващи системи като например електрическото задвижване.”

Близо 50 процента от работната сила в Global Propulsion Systems участва в работата по алтернативните или електрически задвижващи системи. Разрастващите се способности на GM включват напълно новия изцяло електрически автомобил Opel Ampera-e и водородните горивни клетки. Други забележителни системи включват новото поколение двигатели с вътрешно горене, които излизат на пазара в момента.

Други скорощни постижения включват новата автоматизирана механична предавателна кутия Easytronic 3.0 за Opel Аdam, Corsa и Astra, високо оценените нови двигатели за Astra и новия дизелов BiTurbo агрегат, който ще направи световен дебют на изложението в Женева с новата Astra Sports Tourer.

Още по темата

Card image cap
TRUCK EXPO 2018 ще отвори врати от 7-ми до 9-ти юни

28
мар.
2018

Силата и мощта на тежкотоварните автомобили в България отново ще стъпи на пистата на Летище Лесново. От 7-ми до 9-ти юни там ще се проведе TRUCK EXPO 2018.

Card image cap
Polestar ще прави електромобили със собствено лого

21
юни
2017

Начело на новия бранд застава досегашният вицепрезидент по дизайна във Volvo Томас Ингенлат

Card image cap

В последния брой:

Архив >