GM Powertrain става General Motors Global Propulsion Systems

1802
2016

Компанията-майка на Opel General Motors официално ще преименува центровете си за разработка на двигатели и трансмисии от GM Powertrain на GM Global Propulsion Systems, което отразява тенденциите в индустрията и еволюцията й през годините. Европейските инженерни центрове се намират в Рюселсхайм и в Торино. Те ще се казват съответно GM Global Propulsion Systems – Rüsselsheim Engineering Center и GM Global Propulsion Systems – Turin Engineering Center.

“Новото име е още една стъпка по пътя към преобразяването на транспорта и мобилността,” каза Марк Рюс, Изпълнителен вицепрезидент по глобалното разработване на продуктите. “Името Global Propulsion Systems дава по-добра представа за това какво разработваме и предлагаме на клиентите си: една невероятно широка и разнообразна гама, простираща се от високотехнологичните 3-цилиндрови бензинови двигатели до горивните клетки, електрически системи и 6- и 8-степенни трансмисии.”

В Global Propulsion Systems на GM работят над 8600 души, които конструират, разработват, проектират и произвеждат цялото свързано с двигателите оборудване и механизми за GM в целия свят. Понастоящем около 2500 експерти са назначени в европейските центрове в Рюселсхайм и Торино.

Според Кристиан Мюлер, Вицепрезидент GM Global Propulsion Systems за Европа, “Отдавна отмина времето, когато всичко, от което се нуждаеше един автомобил, беше бензинов двигател и трансмисия. Днес мобилността е с ключово значение и клиентите търсят безпрецедентна интеграция на технологиите, която изисква безпрецедентен инженеринг и партньорство с доставчиците. Промяната на името отразява новото и по-голямо разнообразие на задвижващи системи като например електрическото задвижване.”

Близо 50 процента от работната сила в Global Propulsion Systems участва в работата по алтернативните или електрически задвижващи системи. Разрастващите се способности на GM включват напълно новия изцяло електрически автомобил Opel Ampera-e и водородните горивни клетки. Други забележителни системи включват новото поколение двигатели с вътрешно горене, които излизат на пазара в момента.

Други скорощни постижения включват новата автоматизирана механична предавателна кутия Easytronic 3.0 за Opel Аdam, Corsa и Astra, високо оценените нови двигатели за Astra и новия дизелов BiTurbo агрегат, който ще направи световен дебют на изложението в Женева с новата Astra Sports Tourer.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин