GM продава Opel на Peugeot?

В автомобилния бранш се носят слухове за мегасделка с Opel. Според „Ройтерс“ GM води преговори за продажба на Opel на PSA


14
фев.
2017

Германският автомобилен производител Opel ще бъде продаден на PSA, твърдят близки до компанията източници. Концернът майка General Motors в момента бил в напреднала фаза на преговори относно обединяването на гиганта от Рюселсхайм и френското дружество. Тази информация е достигнала до „Ройтерс“. До сделка може да се стигне в рамките на дни. Говорител на PSA също потвърди възможността за покупката на Opel.

Opel и Peugeot от няколко години работят върху създаването на алианс. На финала двете компании съсредоточиха сътрудничеството си единствено върху съвместното създаване на няколко модела. От Opel не казват нищо по казуса, също както и френското правителство и семейство Пежо, които държат по 14 процента от PSA Peugeot Citroen.

Традиционната германска марка с лого под формата на светкавица от близо 90 години е собственост на GM. Години наред американците се опитваха да санират Opel. През миналата година от Рюселсхайм не успяха да излязат на печалба – цел, към която се стремят от 1999 г. Според шефа на компанията Карл-Томас Нойман причината била в сътресенията на валутните курсове след новината за излизането на Великобритания от ЕС.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин