GLC Coupé удържа на думата си


30
апр.
2019

Малко след премиерата на обновения GLC в рамките на автомобилното изложение в Женева Mercedes представя и освежената Coupe версия на SUV-а от среден клас. Визуално тя се разпознава по новите, вече стандартни LED-фарове и по задните светлини, които също са с нова графика. В интериора вече има дигитални уреди, увеличен до 10,25 инча централен дисплей, който вече разполага с тъчфункция. GLC Coupe получава и позната от А-клас система за гласово управление с изкуствен интелект „Hey Mercedes“. Изцяло нова е Energizing-функцията, която свързва климатика, функцията за масаж на седалките и амбиентното осветление и ги настройва в зависимост от настроението на водача.

С пускането на пазара на фейслифта през лятото ще бъдат налични само четирицилиндрови двигатели: два бензинови със 197 и 258 к.с. и три дизелови със 163, 194 и 245 к.с. По-късно през годината ще последват 6-цилиндрови и AMG-версиите с 8 цилиндъра. Всички дизели ще отговарят на задължителната от 2020 норма за вредните емисии Еurо-6d, a бензиновите изпълнения ще получат електрификация с 48-волтова мрежа (EQ Boost).

Напълно дигитални инструменти и по-голям дисплей с тъчфункция

Новост на борда ще бъдат усъвършенствани асистиращи системи, например активният асистент за кормилното управление, който ще може да прави път на линейки в задръстване напълно автоматично.

Още по темата

Card image cap
Тъжни новини от McLaren

10
дек.
2015

След 375 произведени бройки McLaren спира производството на Р1. 26 процента от хибридните суперспортисти са продадени в Европа

Card image cap
Мисия „Защита на титлата“

23
мар.
2016

Световният шампион при спортните автомобили Porsche е са модернизирали прототипа LMP1 919 Hybrid. Но не е имало нужда от сериозни промени.

Card image cap

В последния брой:

Архив >