GLC Coupé удържа на думата си


30
апр.
2019

Малко след премиерата на обновения GLC в рамките на автомобилното изложение в Женева Mercedes представя и освежената Coupe версия на SUV-а от среден клас. Визуално тя се разпознава по новите, вече стандартни LED-фарове и по задните светлини, които също са с нова графика. В интериора вече има дигитални уреди, увеличен до 10,25 инча централен дисплей, който вече разполага с тъчфункция. GLC Coupe получава и позната от А-клас система за гласово управление с изкуствен интелект „Hey Mercedes“. Изцяло нова е Energizing-функцията, която свързва климатика, функцията за масаж на седалките и амбиентното осветление и ги настройва в зависимост от настроението на водача.

С пускането на пазара на фейслифта през лятото ще бъдат налични само четирицилиндрови двигатели: два бензинови със 197 и 258 к.с. и три дизелови със 163, 194 и 245 к.с. По-късно през годината ще последват 6-цилиндрови и AMG-версиите с 8 цилиндъра. Всички дизели ще отговарят на задължителната от 2020 норма за вредните емисии Еurо-6d, a бензиновите изпълнения ще получат електрификация с 48-волтова мрежа (EQ Boost).

Напълно дигитални инструменти и по-голям дисплей с тъчфункция

Новост на борда ще бъдат усъвършенствани асистиращи системи, например активният асистент за кормилното управление, който ще може да прави път на линейки в задръстване напълно автоматично.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин