GLC на ток

Mercedes разширява гамата си от електромобили - от 2018 г. по пътищата ще се движи електрифициран GLC с името ELC


16
дек.
2015

ПОВЕЧЕТО ЕЛЕКТРОМОБИЛИ са екзотични модели за печелещи много пари хора. Досега единствено Tesla успява да превърне електрическия си модел в символ на лукс, престиж и удоволствие от шофирането – за съжаление на твърде солена цена. BMW има i3 и i8, Audi ще пусне R8 e-tron, а Mercedes има електрическия B-клас. Време е Daimler да пусне повече модели на „звездата” на ток.

Електрическият вариант на Mercedes GLC ще се нарича ELC. Както обяви шефът на техническия отдел Томас Вебер на IAA, може да се произвежда от края на 2018 г. за производството на моделите с алтернативно задвижване ще бъде използван заводът в Бремен. Също както и Audi Q6 e-tron, който дели платформа с Q5, ELC по принцип представлява силно модифициран GLC. За да си личат екологичните гени, електромобилът ще има нова каросерия. Покривът и прозорците ще бъдат същите, но останалата част ще бъде изцяло нова. Разбира се ще бъде поставен акцент върху аеродинамиката. Електрическата платформа на EVA ще предвижда следните основни елементи:

> Плоска акумулаторна батерия в пода на автомобила,

> Най-малко два мотора, единият отпред, другият отзад,

> Двойно задвижване, > Мощност от 75 до 400 кВт.,

> Пробег от минимум 400 км,

> Зареждане чрез кабел или индуктивно (безконтактно).

Цената на електрическата версия ELC се очаква да бъде малко под 100 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Силуетът на Panamera II

7
юни
2016

Porsche разпространи първата официална скица на новата Panamera. Второто поколение на модела ще разполага с V8 Biturbo-мотор!

Card image cap
Lamborghini L595 Zagato става роудстър

16
апр.
2018

Четири години след купето вероятно на тазгодишния конкурс за елегантност Villa d'Este (25-27 май) Zagato ще представи и Lamborghini L595 Zagato като роудстър, за да се бори за награда в съревнованието на езерото Комо

Card image cap
Шампионите по запазване на стойността

29
ян.
2016

Днес купувате правилния автомобил, а утре се радвате заради цената, на която го продавате: AUTO BILD и Schwacke раздават своите награди за колите с най-малка загуба на стойност

Card image cap

В последния брой:

Архив >