Genesis X Convertible Concept: луксозният корейски кабриолет

3101
2023

Досега бе само студия. Сега обаче е ясно, че Genesis ще пусне X Concept на пазара като иновативен електрически кабриолет. 

Genesis стартира успешно електрическата си ера. Първият електромобил на корейците Genesis GV60 спечели симпатиите на специалиираната преса и на клиентите, но първият електрически кабриолет на дъщерната фирма на Hyundai ще играе в съвсем различна лига. Досега този автомобил съществуваше само като студия с името X Concept. Сега обаче ще се превърне в реалност.

Genesis: електрическият кабриолет ще се появи на пазара

Електрическият X Concept бе представен от Genesis в средата на ноември 2022 в Малибу по време на изложението Los Angeles Auto Show. След това бе показан и на икономическия форум в Давос, за да рекламира корейския пристанищен град Бусан като домакин на световното изложение Expo 2030. Изглежда отзивите са били окуражаващи. Според слуховете шеф-дизайнерът на корейците Люк Донкерволке е заявил, че луксозният електрически кабриолет ще се появи на пазара.

На конкретен въпрос за появата на модела, Донкерволке, бивш дизайнер на Bentley, Lamborghini и Audi заявява, че засега не може да потвърди категорично бъдещите планове за продукти на марката.

Луксозен продукт ли ще бъде електрическият кабриолет на Genesis?

Експертите смятат, че кабриолетът на Genesis ще бъде луксозна стока – цената му вероятно ще бъде между 365.000 и 550.000 лв. В този ценови сегмент корейците ще се конкурират с луксозните кабриолети на Bentley.

В този висок ценови клас електрическият кабриолет едва ли ще се превърне в бестселър, но един такъв престижен модел може да означава много за Genesis. Според Донкерволке междувременно петата концепция на автомобилния производител маркира прехода към една нова глава. След пазарния си старт през 2015 г. Genesis се концентрираха първоначално върху лимузини за бизнесклиенти. 

След това фокусът се пренесе към SUV-овете, а сега колите на Genesis ще придобият и емоционални компоненти като близост до природата. Покривът на Genesis X Concept например прави препратка към традиционните покриви на корейските къщи. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин