Genesis GV80: луксозният SUV впечатли в теста!

2802
2022

Освен това корейците са направили отлична настройка на трансмисията. Превключването на предавките става бързо, логично и преди всичко комфортно. За съжаление Genesis подарява няколко секунди при пълно ускорение, сякаш автоматичната трансмисия е изненадана. Но все пак подобен автомобил няма как да бъде спортен. Принципно настройката на окачването му е комфортна. Въпреки това късите неравности се усещат значително – може би се дълги и на огромните 22-цолови джанти.

В базовата си версия Genesis все пак е с 20-цолови джанти, а също и аудиосистема, навигация и LED фарове. Луксозният пакет е доплащащ се и включва вентилирани седалки с кожена тапицерия, отделна климатична инсталация за втория ред седалки, подгряващ се волан и гореспоменатите 22-цолови джанти.

Седалките са удобни за дълъг път. Кокпитът е стилен, висококачествен и не помпозен. При управлението му обаче открихме някои слабости. С въртящия се превключвател на трансмисията ще свикнете след няколко дни, но едва ли с този пред него – с него ще сменяте менютата на навигацията, аудиосистемата и настройките.

Повърхността за писане е добра идея, но е малка за истинска алтернатива за управлението. Особено по време на път. Третата възможност е директно от тъчскрийна. Все пак за климатика има истински въртящи се превключватели – в днешно време това е рядкост, на която се радваме истински.

Друг превключвател на централната конзола е за двойното задвижване. Там има режими „Drive“ и „Terrain“ за нормални пътища и за офроуд. GV80 се справя елегантно и без особени усилия с неравни терени.

Genesis GV80 е изненадващо годен за тежки изпитания – стига да не бяха някои недостатъци: на GV80 му липсва почти задължителното в този клас въздушно окачване. Така клиренсът е само 205 мм – конкуренцията може повече. Освен това GV80 има прикачен товар от само 2722 кг – конкуренцията предлага спокойно 3,5 тона. Именно тук „кореецът” има поле за подобрение.

ИЗВОД

Големият SUV GV80 на благородната марка на Hyundai е впечатляващ. Не само на външен вид и с размерите си, но и със силните си страни. Малки слабости: прикаченият товар и клиренсът.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин