Genesis G80: корейското Audi A7


10
мар.
2020

„Благородната“ марка на Hyundai Genesis сваля покривалото на новия G80. Купето с четири врати трябва да атакува Audi A7, Mercedes CLS и компания и изненадва с нетрадиционен дизайн на мигачите. Все още не е ясно далаи новият модел ще бъде продаван в Европа.

Ауспуховите тръби „цитират“ формата на радиаторната решетка.

G80 използва същата база като SUV-а Genesis GV80. Каросерията е издължена, гладките повърхности с малко линии правят автомобила да изглежда динамичен. В предницата доминира голямата радиаторна решетка във формата на щит. Фаровете са разположени един над друг и са групирани в две двойки. Най-много обаче окото хващат LED-ивиците. Те „приютяват“ и мигачите, „изтеглени“ са в калниците и „продължават“ чак в задната част. Така се създава усещането, че през целия G80 минават две диодни ленти. В бъдеще именно дизайнерските LED-ове трябва да се превърнат в характерен белег на Genesis, като са застъпени по един и същ начин при G90 и GV80. Отзад откриваме надписа на марката. Все още не са знае какви ще бъдат двигателите, но вероятно G80 ще разчита на същите задвижващи агрегати като GV80. Там се използват 2,5-литрова 4-цилиндрова машина с 300 к.с., 3,5-литров бензинов V6 с 380 к.с. и дизелов V6 с 278 „коня“.

Изборът на режим за автоматика става посредством въртящ се контролер в централния тунел.

Кокпит с малко бутони

Интериорът изглежда подреден и редуциран до най-важното. G80 не трябва да претоварва своите пасажери с „фойерверк“ от видима техника. На централната конзола е разположен 14,5-инчовият дисплей на инфоразвлекателната система. Под него има втори по-малък тъчскрийн за климатика. Тесните дюзи за вентилацията се простират по цялата широчина на кокпита. По данни на Genesis А-колонките нарочно са максимално изтънени, а огледалата – максимално малки, за да бъде подобрен обзорът. Целият интериор е изработен с много дърво и кожа.

„2-етажните“ LED-ивици преминават по цялата дължина на каросерията.

В Южна Корея стартът на продажбите за Genesis G80 е предвиден за края на март 2020. Все още цените за конкурента на А7 не са разкрити. Вероятно обаче те ще започват от около 100 000 лв. Не се знае дали и кога марката Genesis ще бъде лансирана в Европа – първоначално беше планирано това да се случи в началото на 2020.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >