Genesis ще пусне комби версия на G70 за Европа


14
май
2021

Genesis дава пълна газ! След обявяването на старта в Европа през лятото на 2021 г, сега Genesis показаха новия G70 Shooting Brake, разработен специално за европейския пазар!

Добри новини за почитателите на Genesis: след като благородната дъщерна марка на Hyundai наскоро обяви, че от лятото на 2021 г. стартират продажбите си в Европа, сега корейците показаха комбиверсията на G70. Шикозният Shooting Brake е разработен специално за европейския пазар и ще се конкурира с BMW Серия 3 Touring, Audi A4 Avant иMercedes C-клас Т модел!

Досега моделите на Genesis не се внасяха официално в Европа – от лятото на 2021 г. това ще се промени. За старта корейците ще предлагат моделите от висок клас G80 и GV80, а малко по-късно и по-малките G70 и GV70. При GV70 става дума за SUV, конкурент на Mercedes GLC и компания. Седанът от среден клас G70 получи от Genesis широкообхватен фейслифт в края на 2020 г.  Дизайнът бе променен, а интериорът – модернизиран.

Сега Genesis представи петия си модел за Европа: новия G70 Shooting Brake. С дължина от 4,69 метра, широчина от 1,85 метра и височина от  1,40 метра размерите са напълно идентични с тези на седана.  Въпреки спортната линия на покрива багажникът ще е по-голям с 40 процента в сравнение с нормалния G70. Задните облегалки се сгъват в съотношение 40/20/40.

Какви двигатели ще предлага G70 Shooting Brake?

На външен вид G70 Shooting Brake с характерната решетка Crest и четирите си тесни фара се ориентира към седана. Спортната комби-задница със спойлер на покрива е различна. Особено впечатление правят разделените на две задни светлини, преминаващи в задния капак. Елипсообразните крайни ауспухови тръби се появяват от бронята. Засега няма яснота относно двигателите на Shooting Brake. В G70 вероятно ще работят 2-литрови бензинови агрегати с различна мощност, както и един 2,2-литров дизелов и един 3,3-литров V6 мотор с 370 к.с. Кои задвижвания ще пристигнат в Европа и дали ще има Genesis с Plug-in-хибрид, засега не е ясно. От Genesis не дават информация и относно цените.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин