Genesis представя спортна лимузина

Престижният бранд показва на автосалона в Ню Йорк атрактивен концептуален автомобил. Все още не е ясно дали колата ще бъде произвеждана серийно и дали ще дойде в Европа

2503
2016

Благородната марка на Hyundai Genesis представя на изложението в Ню Йорк (25.03 – 3.04) луксозна спортна лимузина. Прототипът дава представа за бъдещия дизайн на корейците: в предната част ще доминират голяма радиаторна решетка, oбемисти въздухозаборници и „изтеглени“ до предните калници тесни фарове.

„Мускулестата“ визия е допълнена от т.нар. Powerdomes на предния капак и отвори за охлаждане на калниците. Отстрани впечатление правят липсата на В-колони, тесните огледала и плавно спускащата се линия на покрива, с която колата напомня на купе. Отзад акцентите са тесните светлини, дифузьорът и четирите ауспухови тръби.

По-луксозен и по-подреден интериор

Вътрешното пространство e много добре аранжирано. Над нетрадиционния „4-ъгълен“ волан е поставен дисплей с диагонал 21“. Новата HMI (Human Machine Interface) концепция на управлението според Hyundai трябва да направи различни функции като например задаване на цели за навигацията или избор на песни много по-лесни и по-бързи. Приятна атмосфера в кокпита ще гарантират кожата и благородните материали. Погледът към бъдещето освен дизайнът на Петер Шрайер „хвърля“ и хибридната система: 2-литровият GDi е комбиниран с електрическо задвижване и 8-степенен автоматик – 245 к.с. и 353 Нм са гаранция за превъзходна динамика.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин