General Motors: GM пуска нов електромобил

1401
2020

Изглежда американският автомобилен производител General Motors работи по нови електромобили – тяхната поява предстои да бъде обявена. За рекламата от концерна са наели спортна звезда.

Струва ни се, че на света няма автомобилен производител, който поне да не е направил опит за създаване на електромобил. В средата на октомври миналата година Ройтерс съобщиха, че General Motors (GM) работят по няколко варианта на любимия на американците SUV. Напоследък в тази област духовете раздвижиха най-вече Ford и Tesla. Имаше слухове за завръщането на марка-икона – и те бяха потвърдени.

GM: в рекламата участва Леброн Джеймс

През 2010 г. General Motors спря марката „Hummer“ и всъдеходът бе спрян от производство. Правата обаче продължават да са на GM, като лицензът няма да бъде продаван. Възможно е голямото завръщане на електрическия Hummer да стане под марката GMC. По информация на медиите автомобилът ще се появи на пазара още през 2021 г., като стартът на продажбите е замислен за началото на 2022 г. Първата реклама е планирана за полувремето на спортното мега-събитие Супербоул 2020, което ще се проведе на 2-ри февруари 2020 в Маями (Флорида). В нея участва баскетболната суперзвезда Леброн Джеймс.

GM: електрическото задвижване е централна тема

За електрифицирането на собствената си флотилия американският автомобилен производител GM обяви, че ще инвестира 3 милиарда долара (около 5,4 милиарда лева) в завода в Детройт-Хамтрамк и да преустроят производството. Във фокуса са – също както и при конкурента Tesla – първо ще се появят скъпи модели, а после ще излязат и по-изгодните. Това всъщност няма да е първият електромобил на General Motors. GM бе една от първите фирми, пуснали като готов за серийно производство автомобил EV1 през 1996 г. Няколко години по-късно всички автомобили бяха извикани и изхвърлени.  Да се надяваме, че бъдещите електромобили няма да имат същата съдба.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин