Gefco подкрепя предизвикателството Bimedia със своята логистична експертиза


28
юни
2017

Група GEFCO, глобален участник в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, подкрепя навигатора Иван Бурньон, за да преодолее своето предизвикателство Bimedia, което е огромно: да достигне Гренландия от Аляска през Северозападния път със своя спортен катамаран по средата на арктическия лед.

Приключението ще започне в Ном, град, намиращ се в далечната западна част на Аляска, с планирано пристигане 45 до 50 дни по-късно в Нуук, Гренландия, на източния бряг на пролива Дейвис. Соловото му предизвикателство се очаква да постави рекорд, който ще бъде признат от Световния съвет за рекорди в мореплаването, официалната организация, потвърждаваща плавателни рекорди.

Северозападният път, използван само от моторни лодки до момента, е отворен само няколко седмици годишно. По тази причина Иван Бурньон помоли Gefco да предостави логистичната си подкрепа, позволявайки му да превози катамарана си от пристанище Антверпен (Белгия) до Ном (Аляска) в изключително кратки срокове, за да може да вдигне котва навреме и да се възползва от топенето на леда. Дългият 6,30 м катамаран пристигна с товарен кораб в Сиатъл, Вашингтон, САЩ, на отделни части, и след това беше изпратен с бърз кораб до Енкъридж, Аляска. Накрая беше качен на товарен самолет Hercules C-130, за да пристигне в Ном на 26 юни. Цялата операция беше извършена от отдела на Gefco, който отговаря за логистичните дейности, специализирани в мултимодален превоз.

Иван Бурньон ще тръгне в началото на юли и ще плава сам, на лодката си без кокпит, заедно с потока от лед, близо до полярни мечки и морски бозайници. Gefco е горда с приноса на своето “ноу-хау”, за да може Иван Бурньон да тръгне на това уникално приключение, което илюстрира някои от ценностите на Групата, като чувство за предизвикателство пред човека, оперативно качество, гъвкавост и управление на риска на клиентите си.

Още по темата

Card image cap
Стоян Рашков е българският претендент за титлата “Крал на софия” в Supercross Sofia 2

27
юли
2016

Той и Фил Николети са следващите участници, които се включват в зрелищната битка

Card image cap
PEUGEOT БЕЛЕЖИ 15% РЪСТ В ПРОДАЖБИТЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ ПРЕЗ ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА 2017 Г.

13
юли
2017

С 1 025 000 продадени автомобила до края на юни и 15% увеличение на продажбите в световен мащаб,PEUGEOT показва отлични резултати. Марката е на път да постигне целта си от 2 милиона продадени автомобила до края на 2017 г.

Card image cap
Продажбите на BMW Group постигат най-добрия си резултат за август

5
окт.
2017

През август са доставени общо 169 913 екземпляра, увеличение с 2.7%

Card image cap

В последния брой:

Архив >