GEFCO и BERGE ФОРМИРАТ АЛИАНС ЗА РАЗВИТИЕ НА АВТОМОБИЛНАТА ЛОГИСТИКА


5
юли
2018

Новата компания ще има капацитета да управляваблизо 1,4 милиона автомобила годишно,склад за автомобили с размеринад 3 милиона м2, 700 камиона, 100 железопътни вагона и 40 000 м2 работно пространство.

Courbevoie, Франция, 4 юли 2018 г.–Групата GEFCO, глобален лидер в индустриалната логистика и европейския лидер в автомобилната логистика иBERGÉ, водещ участник в мултимодалните логистични услуги в Испания, се споразумяха да обединят усилията си и да създадат водеща компания на пазара на логистика на завършени автомобили в Испания. Новата компания с равно дялово участие,BERGÉ GEFCO, ще бъде формирана от отделите за логистика на завършени превозни средства на двете компании в Испания – GEFCO FVL и ,BERGÉ Automotive Logistics (BAL). Процедурата ев процес на одобрение от Европейската комисия.

Синергии за растеж на пазара

Пазарът на готови превозни средства в Испания е един от най-големите в света: Всяка година се произвеждат около 3 милиона автомобила, 2,4 милиона се изнасят и 1,2 милиона се търгуват -. Целта на BERGÉ GEFCO е да изгради по-тесни връзки с клиентите, за да отговори на техните нужди, като подобри ключовите процеси, оптимизира съществуващите ресурси и увеличи реактивността. Новата компания ще предложи на клиентите пълен набор от завършена автомобилна логистика, включително транспорт, съхранение, технически услуги, инспекции и доставка. Комбинираните ресурси и транспортни средства на партньорските компании ще предоставят цялостни услуги от край до край, включително логистичен дизайн и инженеринг от обектите за производство на клиенти до доставката до крайните потребители.

Стъпвайки на опита и ресурсите на дружествата майки, BERGÉ GEFCO постепенно ще се превърне в нов лидер на пазара и ще добави по-голяма стойност за клиентите, партньорите и служителите. Компанията ще съсредоточи дейността си върху испанския пазар и ще помогне на двамата партньори да развиват своите международни мрежи на други пазари.

Нови решения за транспортиране и складиране

BERGÉ GEFCO ще даде възможност за значително увеличение на капацитета за транспорт и съхранение, а също и географския обхват. Клиентите ще имат възможността да използват 3.4 млн. м2  складово пространство  в открити площи и пристанища, както и капацитет за управление и транспортиране на 1,4 млн. автомобила годишно посредством повече от 700 камиона и 100 железопътни вагона. Освен това, новата компания ще предлага голямо разнообразие от допълнителни услуги в своите 10 логистични центъра в цяла Испания и с близо 40 000 м2 -площ на цеховете, в които се извършватремонти, боядисване, измиване на автомобили, подготовказа доставка и контрол на качеството и довършителните работи.

„Щастливи сме да създадем смесено дружество с BERGÉ. Партньорството ни ще ни позволи да предложим широка гама от висококачествени услуги, които да бъдат полезни на нашите клиенти, партньори и служители „, подчертава Люк Надал, председател на борда на директорите на GEFCO. „Новата компания ще има възможността да предвижда променящите се нужди в автомобилния сектор, а очакванията ни сачрез съединяване на  ресурсите ни  да стимулираме развитието на иновациите“.

Хайме Горбеня, президент на BERGÉ y COMPAÑÍA, коментира: „Партньорството на BERGÉ с GEFCO, световен лидер в индустриалната логистика, определено ще засили нашето лидерство в испанската логистика на превозни средства. Убедени сме, че обединениетона знанията и опита ни в този сегмент ще подобри предлагането на услуги и ще стимулира растежа на бизнеса.“

Оперативни синергии

Компанията BERGÉ GEFCO ще предлага широко портфолио от логистични решения за настоящите клиенти на двете компании, което ще им позволи да управляват по-добре сезонните пикове и да се възползват от специалните ресурси. Освен това новата компания очаква да развие силни оперативни синергии чрез обединяване на ресурсите и капацитета и да засили, както позицията си по вътрешните, така и международните потоци.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >