GEFCO и BERGE обявяват подписването на споразумение


3
ян.
2019

Споразумението е за създаване на водещ логистичен доставчик на завършени автомобили в Испания

Обявявянето идва броени дни, след като Европейската комисия одобри създаването на съвместното дружество от двата гиганта в автомобилната логистика. Новата компания, BERGE GEFCO, ще предложи повече от 3 милиона м2пространство за съхранение на до 120 000 превозни средства, както и автопарк от700 камиона, 100 вагона и 40 000 м2 работно пространство.

BERGE GEFCO S.L. (www.berge-gefco.com), новата компания с равно дялово разпределение  между двамата партньори 50-50, сега получи пълно одобрение от регулаторните органи да обедини силите си на испанския пазар, за да подобри клиентското си портфолио и да разработи нови услуги. След ратифицирането на споразумението между двете групи, компанията ще започне да функционира от 2-ри януари 2019 г. и ще стане динамичен пазарен лидер на испанския логистичен пазар за завършени превозни средства.

Комбинирайки своите умения, опит и ресурси, BERGE GEFCO ще увеличи значително транспортните и складови капацитети за клиентите. Това ще засили стойността на клиентските предложения за испанския пазар, който вече е един от най-големите в света, като годишно се произвеждат над 3 милиона превозни средства. Клиентите ще се възползват от 3,4 милиона м2складово пространство в складове и пристанища за складиране на 120 000 превозни средства, с автопарк от над 700 камиона и 100 вагона, за да задоволят всички техни транспортни нужди.

„Съвместното дружество ще затвърди водещата ни позиция на автомобилния логистичен пазар“, коментира Люк Надал, председател на борда на директорите на GEFCO. „Новата компания ще бъде позиционирана така, че да може добре да разпознава нуждите на пазара в повишената динамична среда и да развива иновативните решения, съобразени с нуждите на нашите клиенти, партньори и служители.“

Хайме Горбеня, президент на BERGÉ y COMPAÑÍA, потвърди: „Изключително сме доволни, че получихме зелена светлина, за да започнем дейността си и да подпишем сливането с GEFCO. Убедени сме, че това не само ще затвърди водещата ни позиция на пазара на логистиката на завършени автомобили в Испания, но също така и ще стимулира растежа в областта на  иновативните услуги благодарение на споделения опит на двете компании.“

Нови услуги, предназначени да отговорят на развиващите се пазарни нужди

BERGE GEFCO ще предложи обширно портфолио от логистични решения на настоящите клиенти на двете партньорски компании, което ще им позволи по-добре да управляват сезонните пикове в дейността и да се възползват от специалните ресурси. С цел да отговори на нарастващото търсене на бързина и качество, новата компания ще постави силен акцент върху иновациите, за да разработи решения, които да отговарят на оперативните нужди.

Новата компания ще покрие всички логистични нужди както за нови, така и за употребявани автомобили. Всъщност, в сегмента на употребяваните автомобили тя ще бъде единственият доставчик, способен да управлява всички логистични и търговски услуги със собствени ресурси. Нейните решения за производители на автомобили, лизингови компании и дистрибутори ще включват транспорт, складиране, технически услуги, инспекции, ремонти, доставка, търговия, управление на продажбите (онлайн / търгове / износ), администрация и управление на автопаркове.

Още по темата