Gefco България транспортира 50 000 автомобила на година

1011
2016

Gefco България транспортира близо 50 000 готови автомобила през 2015 г., от които над 10 000 на територията на България. Въз основа на анализи и данните от АСЕА (Асоциация на европейските автомобилни производители), 10 750-те автомобила, които компанията е превозила в България през миналата година, представляват около 37% от местния пазар. „Все повече клиенти търсят професионална услуга, при която срокът за доставка е от изключителна важност, наред с управлението на сигурността и целостта на автомобилите по време на транспортирането, както и покриването на всички дейности от веригата на доставките – това е основата, върху която градим предложението ни за автомобилния сектор“, сподели Жером Шевроле, регионален мениджър за Балканите и генерален мениджър на Gefco България и Румъния.

Автомобилният сектор е един от най-взискателните по отношение на логистиката. Процесите в автомобилната индустрия са разнообразни – от производство, през съхранение, подготовка, транспорт, митническо обслужване, до дистрибуцията към крайните клиенти. Всеки производител има специфични изисквания и нужди, и благодарение на дългогодишния си експертен опит и разбиране за всеки един етап от процесите в индустрията, Gefco предлага комплексни решения, адаптирани за всеки конкретен производител.

В България Gefco предлага 360-градусови решения за готови автомобили, като управлява склад край София, който е с площ от 25 000 кв.м и капацитет за съхранение на 1400 автомобила едновременно. През 2015 г. през складовата база са преминали над 10 000 автомобила. Те се съхраняват и поддържат съгласно стандартите на производителя на съответния автомобил. Складът е един от 33-те, които компанията притежава в целия свят.

Gefco транспортира 5 милиона автомобила в целия свят през 2015 г., с което заема първото място в този сегмент в Европа и е един от основните участници в логистиката в световен мащаб. Компанията разполага със специализирана техника и оборудване (собствени и наети превозни средства) за транспорт на автомобили, което включва 3250 вагона и 2400 автовоза в целия свят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин