/ Geely и Renault създават съвместна компания за хибридни задвижвания

Geely и Renault създават съвместна компания за хибридни задвижвания

Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (колективно наричани „Geely“) и Renault Group подписват необвързващо рамково споразумение за създаване на нов глобален лидер за разработка, производство и доставка на най-добрите в класа хибридни и високоефективни термични задвижвания. Съгласно рамковото споразумение Geely и Renault Group ще притежават съответно 50-50 дял в новата компания.

Новата компания ще бъде самостоятелен глобален доставчик на решения за задвижване, произвеждащ следващо поколение хибридни двигатели и разработвайки въглеродно неутрални и нискоемисионни технологии в пет глобални центъра за научноизследователска и развойна дейност. Очаква се при стартирането новата компания да обслужва множество индустриални клиенти, включително Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, както и Nissan и Mitsubishi Motors Company. В бъдеще партньорството може да предлага технологии за задвижване на автомобилни марки от трети страни.

Новата компания планира да управлява 17 завода за задвижване на 3 континента, в които работят общо около 19 000 души. Тя ще има общ капацитет от над 5 милиона термични, хибридни и plug-in хибридни двигатели и трансмисии годишно, обслужвайки над 130 страни и региони. Съвместното продуктово портфолио и регионален отпечатък на новата компания биха могли да предложат решения за 80% от световния пазар на двигатели с вътрешно горене.

Новината за това споразумение съвпада с Деня на капиталовия пазар на Renault Group в Париж, на който Групата очерта набор от инициативи за ускоряване на своята трансформация и сподели своята средносрочна финансова перспектива.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин