GAC Mitsubishi започва производството на нов eлектромобил в Китай


17
окт.
2018

GAC Mitsubishi Motors започва производство на изцяло нов електрически SUV автомобил в Китай, наречен Eupheme EV .

GAC Mitsubishi Motors (GMMC) е дружество, създадено от Mitsubishi Motors Corporation, Guangzhou Automobile Group (GAC) и Mitsubishi Corporation. Eupheme EV  е създаден по дизайн на GAC и ще бъде произвеждан от GMMC в град Чангша, Хунан.

Новият модел идва в подкрепа на бизнес целите за развитие както на Mitsubishi Motors, така и на GAC като съществена част от развитието на автомобилната индустрия и спомагателен елемент за бързото навлизане на технологията „new energy vehicle“ (NEV) на най-големия автомобилен пазар в света. 12 града в Китай ще бъдат пилотни пазари за Eupheme EV , включително Пекин, Чангша, Гуанджоу и др.

Eupheme EV  е с пробег от 410 км и съчетава в себе си въртящия момент на електрически автомобил с комфорта и широкото интериорно пространство на SUV. Цената му ще започва от 135,800 RMB** (почти $20,000) и той ще бъде позициониран като усъвършенстван и еко SUV автомобил за китайските потребители.

Коментарът на главния изпълнителен директор на Mitsubishi Motors – Осаму Масуко, за амбициите на марката в Китай е: „Представянето на Eupheme EV  следва въвеждането на Eupheme Plug-in хибридния (PHEV) SUV на пазара и е изключително важна стъпка за GMMC. Тя демонстрира съществената роля, която EV технологията има при задоволяването на потребностите на потребителите в Китай, както и приноса към автомобилната индустрия в страната. Китайският пазар е един от най-важните в нашия бизнес и ние работим усилено в посока затвърждаване на настоящите си позиции и създаването на нови.“

Като стратегически партньор, GMMC играе ключова роля при изпълнението на тригодишния бизнес план на Mitsubishi Motors в Китай – DRIVE FOR GROWTH. До 2019 Mitsubishi Motors цели да увеличи двойно спрямо резултатите от 2016 г. както продажбите, така и дилърската си мрежа в страната. Компанията е съсредоточена и в разширяване на моделната гама в сегмента на 4WD и PHEV SUV автомобилите.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >