GAC Mitsubishi започва производството на нов eлектромобил в Китай


17
окт.
2018

GAC Mitsubishi Motors започва производство на изцяло нов електрически SUV автомобил в Китай, наречен Eupheme EV .

GAC Mitsubishi Motors (GMMC) е дружество, създадено от Mitsubishi Motors Corporation, Guangzhou Automobile Group (GAC) и Mitsubishi Corporation. Eupheme EV  е създаден по дизайн на GAC и ще бъде произвеждан от GMMC в град Чангша, Хунан.

Новият модел идва в подкрепа на бизнес целите за развитие както на Mitsubishi Motors, така и на GAC като съществена част от развитието на автомобилната индустрия и спомагателен елемент за бързото навлизане на технологията „new energy vehicle“ (NEV) на най-големия автомобилен пазар в света. 12 града в Китай ще бъдат пилотни пазари за Eupheme EV , включително Пекин, Чангша, Гуанджоу и др.

Eupheme EV  е с пробег от 410 км и съчетава в себе си въртящия момент на електрически автомобил с комфорта и широкото интериорно пространство на SUV. Цената му ще започва от 135,800 RMB** (почти $20,000) и той ще бъде позициониран като усъвършенстван и еко SUV автомобил за китайските потребители.

Коментарът на главния изпълнителен директор на Mitsubishi Motors – Осаму Масуко, за амбициите на марката в Китай е: „Представянето на Eupheme EV  следва въвеждането на Eupheme Plug-in хибридния (PHEV) SUV на пазара и е изключително важна стъпка за GMMC. Тя демонстрира съществената роля, която EV технологията има при задоволяването на потребностите на потребителите в Китай, както и приноса към автомобилната индустрия в страната. Китайският пазар е един от най-важните в нашия бизнес и ние работим усилено в посока затвърждаване на настоящите си позиции и създаването на нови.“

Като стратегически партньор, GMMC играе ключова роля при изпълнението на тригодишния бизнес план на Mitsubishi Motors в Китай – DRIVE FOR GROWTH. До 2019 Mitsubishi Motors цели да увеличи двойно спрямо резултатите от 2016 г. както продажбите, така и дилърската си мрежа в страната. Компанията е съсредоточена и в разширяване на моделната гама в сегмента на 4WD и PHEV SUV автомобилите.

Още по темата

Card image cap
5900 Lamborghini-та привикани в сервизите заради опасност от пожар

20
февр.
2017

Lamborghini започна сервизна акция, обхващаща различни модели – в т.ч. и Veneno. Причината: при определени обстоятелства те могат да се запалят

Card image cap
Освежаване за Mitsubishi L200

23
ян.
2018

Японците правят ъпгрейд на своя пикап, който ще има увеличен прикачен товар

Card image cap
Infiniti пуска двигател с променлива степен на сгъстяване

15
авг.
2016

Първият сериен мотор с променлива степен на сгъстяване ще отпразнува световния си дебют на изложението в Париж

Card image cap
BMW X3 минава на ток

22
мар.
2018

До две години SUV-ът ще получи електрическа модификация

Card image cap

В последния брой:

Архив >