G-Power X5 M Typhoon: бомбастичното BMW със 750 к.с.


19
сеп.
2017

Мразещите SUV-ове трябва да бъдат силни: баварският тунинг-специалист G-Power превърна и без друго доста мощното BMW X5 M в истинско чудовище. Резултатът е впечатляващ и се нарича X5 M Typhoon.

Идеята съвсем не е нова: още от няколко години насам X5 и X6 биват превръщани от G-Power в „Typhoon“. В случая с актуалното X5 M това означава нова предна броня и масивни удебеления на калниците. Който иска, може да получи и така наречения карбонов преден капак Venturi с допълнителни вентилационни отвори. В задната броня има четири титанови крайни ауспухови тръби. От G-Power предлагат освен това комплект алуминиеви джанти в различни изпълнения. Размерите: 23 цола с гуми 315/25 ZR23.

Най-якото обаче е мощността: G-Power изтръгва цели 750 к.с. от BMW X5 M. За сравнение: серийните „кончета“ са 575. Максималният въртящ момент е увеличен с 230 нютонметра до невероятните 980 нютонметра, които са на разположение между 3000 и 4500 оборота. Като максимална скорост от G-Power посочват скромно „над 300 км/ч“. По-голямата мощност е постигната посредством настройка на управлението на двигателя и модификация на турбокомпресора.  Информация за заинтересованите от Typhoon: тунингът струва 120 000 лв. – колата трябва да си купите отделно.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин